VEČE PROMENA U NBA: Istok ima novog lidera, Dalasu malo odlični Dončić!

Autor:

Sport

05.01.2019

08:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istočna konferencija ima novog gazdu, a to je – Milvoki! Uprkos tome što imaju tri utakmice zaostatka za Torontom, Baksi su zauzeli čelo kolone na Istoku, a kako trenutno igraju, čini se da malo šta može da ih zaustavi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Duel Bostona i Dalasa

Baksi su učinili da prva utakmica trenera Majka Budenholzera protiv ekipe koju je vodio pet godina bude samo rutinsko odrađivanje posla. Baksi zaista u poslednje vreme igraju kao u transu, zbog čega je Atlanta počašćena sa čak 144 poena! Već na poluvremenu razlika je iznosila 33 poena (76:43), pošto su gosti za dve četvrtine uspeli da izjednače Milvokijev broj poena samo iz prve deonice! Koliko je Milvoki zapravio bio dominantan govori i to da je i treću četvrtinu završio sa 42 poena, što je na kraju dovelo do toga da Atlanta ostane u debelom minusu. Baksi su iz igre imali 55 odsto uspešnosti, ali su za tri poena pucali svega 14/40!

Zanimljivo, nijedan igrač Milvokija nije imao iznad 20 poena! Kris Midlton (4/4 za tri) i Malkolm Brogdon su ubacili po 19, a Janis Adetokunbo 16 poena, dok je Erik Bledso imao 14 poena i osam asistencija. Čak devetorica iz redova Milvokija imali su dvocifren učinak, a cela startna petorka uopšte nije ni ulazila u igru tokom poslednjeg kvartala. Ima logike, pošto je Budenholzer želeo da odmori svoje najbolje igrače pred subotnji derbi sa Torontom. Niko od njih nije odigrao više od 22 minuta. Milvoki je ovim nastupom izjednačio ovosezonski rekord u broju poena na jednoj utakmici, a identično je rasturen i Sakramento pre dva meseca.

U gostujućim redovima Deandre Bembri je bio najefikasniji sa 19 poena.

Boston je kao domaćin rutinski nadigrao Dalas sa 114:93, a Džejlen Braun je dominirao utakmicom s 21 poenom. Džejson Tejtum je dopisao 18, a Markus Smart 17 poena, uključujući i pet trojki. Kajri Irving je opet propustio meč zbog iritacije oka, dok je Gordon Hejvord imao 16 poena, 11 skokova i osam asistencija.

Kod Dalasa Harison Barns je ubacio 20, a Luka Dončić 19 poena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading