TRINKIJERI: Moji igrači imaju najveće srce - Monako nas ubacio u bus i vozao po Beogradu

Autor:

Sport

15.01.2019

20:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Partizana Andrea Trinkijeri rešio je da vidi dobre stvari u večerašnjem porazu od Monaka - 68:72.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

- Čestitam Monaku, igrali su izuzetno solidnu utamicu. Istina je da su nas stavili u školski autobus i vozili po Beogradu 40 minuta. Igrali su pametno, a mi nismo, ali smo imali veliki, veliki povratak u četvrtoj četvrtini i samo par detalja nam nisu dali šansu da napravimo veliki povratak - rekao je Trinkijeri.

Monako je slavio 72:68, a najveća prednost ekipe iz kneževine bila je 21 poen. Novinari su pitali trenera da li je ekipa napravila povratak u poslednjoj deonici jer je prestala da veruje u pobedu.


- Utakmica nikada nije izgubljena dok nije izgubljena, inače se ne bi igrao sport. Igra se do poslednje sekunde. U poslednjoj četvrtini smo ubrzali neke stvari i shvatili kako da igramo protiv njih. Nismo pogodili a imali otvorene šuteve, teren je postao mali i teško je bilo preokrenuti.
RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Onda sam išao sa visokom petorkom i počeli smo da napadamo koš i to je promenilo ritam i na kraju - jedna lopta, mogli smo da imamo zakucavanje na minus pet, imali smo šansu za zicer i dobili trojku na kontranapad, to nas je ubilo.


Ja nisam negativan, znam da budem negativan, nihilista, što je "upgrade" toga, ali naša ekipa je pokazala ogroman karakter. Bekovi su katastrofalni, ali igrati onakvu četvrtinu...To je prva stvar koju ću gledati za budućnost - rekao je Trinkijeri.

Lendejl je u finišu pogodio neke važne trojke, iako obično nema priliku da šutira iz daljine. Da li je to neka promena za stalno ili...?

- Stavili smo ga na četvorku jer niko drugi nije mogao da pogodi. Ja tražim rešenja problema. U svakoj situaciji neko vidi problem, a ja vidim nešto što mogu drugačije da uradim. Džok je izuzetno dobar radnik i mislim da je zaslužio da ovako vodi ekipu.


Atmosfera je bila fantastična, fantastična, sve bolja i bolja. Žao mi je da rezultatom nismo uspeli da vratimo navijačima, ali mislim da onakva četvrta četvrtina nije za sve. To je najvažnije. Najgori ljudi su dosadni ljudi, ali mnogo je lakše gledati negativno. Moramo kopati, raditi svaki dan, moramo na kraju utakmice biti mrtvi umorni", priča trener Partizana.
RepublikaFoto: Starsport
KK Partizan

Bilo je i pitanje o slabom šutu, na šta je trener imao prost odgovor.

- Ništa, sutra sve na autobus, idemo u Moravu da umočimo ruke u Moravu i pogodićemo sve. Bez zezanja, znate kako se to radi - sutra 500 komada i to je to. Hoćeš da pogodiš? Treniraj, to je to - kaže trener Partizana. 

Trinkijeri se u jednom trenutku naljutio kada su novinari pitali da li je tim imao dovoljno srca?

- Vi mislite da moj tim nema dovoljno srca? Moji igrači imaju najveće srce na terenu. Za mene oni su najbolji i niko ne sme... o ukusima ne vredi raspravljati. Možda vam se ne sviđaju, ali da dovodite u pitanje njihovo srce? Za 25 godina mi se ovo nije desilo. Da se vratiš u ovakvu utakmicu bez srca...? - rekao je Trinkijeri.
 

RepublikaFoto: Starsport
Žarko Paspalj

Trener Monaka Sašo Filipovski pohvalio je svoj tim i publiku.

- Vrlo sam srećan što smo igrali u zemlji sporta, zemlji košarke. Sudbina nam je podarila da dva puta ove sezone budemo gosti u Beogradu. Igrali smo vrlo dobro tri četvrtine, a u poslednjoj smo izgubili energiju i koncentraciju i dozvolili smo sebi da primimo 30 poena. Partizan je vrlo mlad i vrlo talentovan tim, imaju sjajnog trenera, vrlo ga poštujem. Uz njegov rad će se ovi igrači definitivno napredovati - rekao je Filipovski.

Da li ova pobeda znači nešto za rasplet u grupi?

- Ništa još nije rešeno. Mi smo dobili četiri razlike, što ništa ne znači. Moramo u sledećem kolu Evrokupa da potvrdimo pobedu, tako da ništa nije rešeno - rekao je Filipovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading