Raspisana poternica zbog terorizma: Igrača koga Divac želi u Kingsima TRAŽI INTERPOL!

Autor: Agencije/Republika

Sport

16.01.2019

15:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Njujork Niksa Enes Kanter bi mogao uskoro da se nađe na Inetrpolovoj crvenoj poternici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Enes Kanter

Tursko tužilaštvo zatražilo je raspisivanje crvene Interpolove poternice za košarkašem Njujork Niksa Enesom Kanterom optužujući ga da je član terorističke grupe, preneli su turski mediji.

List Sabah je naveo da je kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu, takođe, pripremila i zahtev za izručenje NBA košarkaša.

Sabah piše da se raspisivanje crvene Interpolove poternice traži zbog navodnih veza Kantera sa turskim propovednikom Fetulahom Gulenom koji živi u egzilu u SAD i koji je okrivljen za neuspeli puč 2016. godine u Turskoj.


Kanter je ranije ovog meseca odbio da putuje u London gde su Niksi igrali utakmicu, rekavši da se plaši da bi mogao da bude ubijen zbog svog protivljenja turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Enes Kanter je u maju 2017. godine zadržan u Rumuniji jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika.

Kanter se dovodi u vezu sa "srpskim" Sakramento Kingsima, u trejdu koji podrazumeva prelazak dva igrača u Njujork, dok bi dolazak Kantera popunio rotaciju u Sakramentu. Ako se najave Frans Presa obistine, ni od trejda, ni od košarkaške karijere nema ništa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading