MORALO JE I TO DA SE DESI: Zvezda kiksnula, pamtiće se nestvarni niz!

Autor:

Sport

26.01.2019

17:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su prvi poraz u okviru regionalnog takmičenja, posle 16 uzastopnih trijumfa, na kraj im je stala Cedevita u Zagrebu, rezultatom 84:68.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Crvene zvezde

U derbiju 17. kola ABA lige domaći su od starta stavili do znanja da odmer snaga neće biti kao u poslednjem duelu kada su slavili crveno-beli. Obe ekipe su ofanzivno dobro otvorile utakmicu, međutim Zagrepčani su kao i cele ove sezone sa distance beležili poene. Rešavala je Zvezda svoje napade, ali je Cedevita mnogo lakše pristizala. U finišu prve četvrtine Beograđani su sa dve greške dozvolili domaćima da preuzmu utakmicu u svoje ruke, Džejkob Pulen je sa dve trojke stavio gostima do znanja da se ne šale. Jedini raspoložen u tim trenucima u ekipi crveno-belih je bio Ristić. Cedevita je dobila prvu četvrtinu sa minimalnom, ali vrednom prednošču 21:20.

RepublikaFoto: Starsport

Džejkob Pulen je uhvatio zalet krajem prve četvrtine i nastavio u drugom periodu igre i pogurao Cedevitu ka trijumfu, koji se nije dovodio u pitanje posle velikih 15 poena prednosti koliko su domaći imali na poluvremenu. Ovome su najviše doprineli propusti crveno-belih u odbrani, ali ne može se osporiti ni raspoloženost košarkaša hrvatskog kluba. Milan Tomić je uzalud pokušavao da razmrda svoje igrače 48:33 je bilo na "velikom" odmoru.

Ništa se nije promenilo tokom pauze, Zvezda se i dalje mučila na obe strane terena, dok si igrači Cedevite uspeli da uvečaju prednost nad šampionom Srbije. Zvezda nije uspevala da pronađe rešenje za igru rivala, koji je u trećoj deonici bio veoma raspoložen, a navijači su bili tu da "poguraju". Sa velikih 70:45 se mogla pohvaliti Cedevita na kraju treće četvrtine.

U poslednjoj četvrtini su pokušali crveno-beli koliko su imali energije i motiva da umanje prednost. Napravili su košarkaši Zvezde seriju od 17:4 u poslednjoj deonici, za šta su bili najzalužniji Dobrić i Davidovac, ali nije bilo vremena za preokret, utakmica je bila gotova dosta ranije. Moralo je i to da se desi, da crveno-beli ove sezone kiksnu.

Izuzetno poenterski su bili raspoloženi domaći, Pulen je ubacio 15, Cobs 14, Krušlin 13, pratili su ih Kuku i Stipanović sa 12. Kod crveno-belih najbolju partiju je odigrao Dobrić sa 17 poena, Ristić je dodao 12, a Odžo 10.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading