Godina Nikola u Americi

Autor:

Sport

28.01.2019

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je ime Nikola zaista talično za sve ljude koji se sa ovih prostora upute na američki kontinent, tek ova tradicija se od velikog pronalazača Tesle sada prenela na košarku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Aleks Kenedi, novinar poznatog američkog portala Hoopshype, primetio je da svi igrači sa imenom Nikola u NBA igraju najbolje sezone u svojim karijerama.

Tako, srpski centar Nikola Jokić ove sezone beleži rekordan broj poena, asistencija, ukradenih lopti, najveći procenat pogođenih slobodnih bacanja, najveći indeks korisnosti...

Nikola Vučević je napredovao u još više parametara, pa je nadmašio prosek poena, skokova, asistencija, blokada po meču, indeks korisnosti, procenat u šutu za tri.

Nikola Mirotić, španski igrač poreklom iz Crne Gore, povećao je prosek poena i skokova, šut za tri i kompletan šut iz igre, procenat pogođenih slobodnih bacanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading