RASPAD ZVEZDE!

Autor:

Sport

31.01.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda dominirao je u ABA ligi, imao dobre šanse u Evrokupu, a onda su kola krenulo nizbrdo i sve se odjednom raspalo

RepublikaFoto: Starsport

Poraz od Valensije, zatim od Cedevite i u utorak od Limoža (72:71) iako su imali i 13 poena prednosti, završili su put crveno-belih na međunarodnoj sceni, ali i ozbiljno poljuljali poverenje navijača.

LETI TOMIĆ

Do pre samo nekoliko nedelja zvezdaši su pucali od samopouzdanja i vere u sastav Milana Tomića, a sada ne veruju da će preoteti krunu Budućnosti na Jadranu, pritom najavljujući promene na klupi.

- "Bruka i sramota!" "Tomić će izgubiti i ABA ligu." "Ako osvojimo ABA ligu, više nikad neću komentarisati košarku." "Alimpijevićeva Zvezda deža vi." "Milan Tomić neće biti trener Zvezde kada počne plej-of ABA lige" - samo su neki od komentara navijača posle neverovatnog poraza koji ih je ostavio bez šanse za top osam Evrokupa.

RepublikaFoto: Starsport/P. MILOSAVLJEVIĆ

JEDNA LOPTA

Razočaran posle poraza bio je i Milan Gurović, ali bivši košarkaš ne želi da stavlja pojedince na stub srama. Nekadašnji igrač crveno-belih smatra da su očekivanja bila prevelika, ali ne gubi nadu da Zvezda može do titule na Jadranu.

- Poraz je došao kao splet nesrećnih okolnosti. Kao i protiv Valensije, odlučivala je jedna lopta, a za to ne možemo ni u koga upirati prstom. Razočarenje kod navijača je veliko jer su i očekivanja bila nerealna da smo favoriti za osvajanje Evrokupa. Zato Tomić nije kriv, pa ni pojedinci, jer se dešava da se promašuju otvoreni šutevi ili slobodna bacanja. Ipak, verujem da se tim može trgnuti i da ima potencijal da osvoji ABA ligu u konkurenciji Budućnosti, Partizana i Cedevite - jasan je Gurović.

 

Tomić: Loše odluke došle nam glave

Trener Zvezde Milan Tomić bio je vidno utučen posle duela sa Limožom, ali je pokušao da pronađe izgovor za debakl za samo 160 sekundi.

- Igrali smo kako treba skoro 38 minuta, imali smo utakmicu u svojim rukama. Previše izgubljenih lopti, donosili smo loše odluke u napadu, igrali smo loše u odbrani i to nas je koštalo, to je bio ključ. Prvo poluvreme je bilo puno uspona i padova, oni su bili bolji. U drugom smo mi podigli nivo igre, napravili razliku, ali nismo završili meč kako treba - rekao je Tomić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading