SRBI ZAPALILI MINHEN: Posle dva produžetka Bajern "ukrotio" Fenerbahče u istorijskom meču!

Autor:

Sport

31.01.2019

21:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Bajerna pobedili su Fenerbahče prvi put u istoriji rezultatom 90:86 posle dva produžetka u najboljem meču ove sezone u okviru 21. kola Evrolige.

Košarkaši Bajerna

Imali smo priliku da gledamo pravi evroligaški obračun između Bajerna i Fenerbahčea. Oba tima su na čelu u svojim ligama i oba su bila na nivou. Srpski igrači su glavne uzdanice i Fenera i Bajerna, pa je utoliko bilo zanimljivije.

Fenerbahče je vodio većinom prvog poluvremena, ali nisu dozvolili izabranici Dejana Radonjića ekipi sa čela Evrolige da se odlepi i držali su jako visok nivo igre tokom čitavog meča. 

Video se jak motiv kod košarkaša Bajerna, dobro su kombinovali, a išao ih je i šut, pa su polovinom treće četvrtine preuzeli vođstvo.

U poslednjoj četvrtini se igralo koš za koš, ušlo se u dramu što je utakmica od starta i obećavala. Pametno su obe ekipe gradile napada, igrale agresivnu odbranu. Imao je priliku Dangubić da reši utakmicu, ali je promašio slobodno bacanje i meč je otišao u produžetke, zasluženo.

RepublikaFoto: Starsport

Dodatno se rasplamsala igra u produžecima, raspucali su se košarkaši sa obe strane, pljuštale su trojke. Dikson i Datome sa jedne strane, srpski dvojac, Lučić i Jović sa druge. Lovernj je imao priliku da reši utakmicu sa linije slobodnih bacanja, ali je nije bio dovoljno smiren, pogodio je za drugi produžetak. Bajern je odlučnije ušao u drugi nastavak, Bartel je odigarao sjajnu završnicu i jedan je od najžaslužnijih za trijumf Bajerna prvi put protiv turskog kluba pred svojim navijačima.

Definitivno, jedna od najboljih utakmica ove sezone.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Derik Vilijams sa 19 poena, koliko je imao i srpsko košarkaš Jović, Bartel je dodao 14, a Lučić 9.

Kod Fenerbahčea je Muhamed Ali bio najefikasniji sa 23 poena, pratio ga je Datome sa 13 i Lovernj sa 12.

Košarkaši Barselone ubedljivo su savladali Olimpijakos 76:55 u jednom od derbija 21. kola Evrolige.

Katalonce je predvodio Kris Singlton sa 18 poena uz 5 skokova, 11 je dodao Adam Hanga, dok je dvocifren učinak imao i Ante Tomić sa deset poena. 

Najbolji u redovima Olimpijakosa opet je bio Nikola Milutinov sa 13 poena i 8 skokova uz 3 asistencije, a 13 poena dodao je i Janis Strelnieks

Košarkaši Himkija savladali su Žalgiris 74:64 posle preokreta u poslednjoj četvrtini u 21. kolu Evrolige.

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading