NA POMOLU KOŠARKAŠKO ČUDO!

Autor:

Sport

15.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trostruki šampion Evrope i višestruki prvak Grčke (12 trofeja) Olimpijakos mogao bi da zaigra u ABA ligi! To je potvrdio i izvršni direktor regionalnog takmičenja Krešimir Novosel, koji je naveo da se velikan iz Pireja raspitivao za uslove oko učešća u ligi koja okuplja timove sa prostora nekadašnje SFRJ.

RepublikaFoto: Starsport
Branko Lazić i Vasilis Spanulis

Priča o nastupu Olimpijakosa u ABA ligi počela je pre mesec dana, kada je taj klub napustio teren na meču protiv večitog rivala Panatinaikosa u Kupu Grčke. U klubu iz Atine tada se rodila ideja oko nastupa u ABA ligi umesto u grčkom prvenstvu.

- Istina je da nas je Olimpijakos kontaktirao. Poslali su nam pismo u kojem su nas informisali da su zainteresovani za učešće u našoj ligi. Grčki klub je zatražio informaciju o detaljima u ABA ligi, organizaciji, akcionarima, kao i od drugim karakteristikama takmičenja - rekao je Novosel za grčke medije.

Eventualni dolazak Olimpijakosa podgrejao bi navijačke strasti na relaciji između Crvene zvezde i Partizana jer su pristalice crveno-belih u bratskim odnosima sa navijačima iz Grčke. Sa druge strane, prijateljstvo neguju navijači Partizana i Olimpijakosu mrskog PAOK, pa bi u najavi bili mogući incidenti među huliganima ovih klubova.

Makabi učestvovao dvaput

Nije prvi put da evropski košarkaški velikan poželi da se takmiči u ABA ligi. Šestostruki prvak Starog kontinenta Makabi iz Tel Aviva dvaput je bio učesnik regionalnog takmičenja. Prvi put u sezoni 2002/03, a potom i u sezoni 2011/12, kada je "ponos Izraela" i osvojio titulu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading