Trinkijeri: Ne želim da u majstorici bude "još jedan Belošević"

Autor:

Sport

03.04.2019

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još samo tri dana ostalo je do istorijske majstorice između Crvene zvezde i Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri obratio se danas medijima na kraju treninga.

On se nada da će u odlučujućem derbiju sve proći kako treba i da neće biti niskih udaraca ispod pojasa.

- Malo sam se zabrinuo da ste zaboravili na nas, niko ništa ne piše, niko ništa ne govori, pa rek'o hajde da se vidimo malo. Živi smo, živi smo, u svom stilu započeo je obraćanje medijima Trinkijeri.

RepublikaFoto: Republika
Crno-beli se vredno spremaju za Zvezdu

Partizan je posle poraza u prvom meču uspeo da pred svojom publikom izbori i treću utakmicu.

- Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam u pravu. Poslednje četiri utakmice rešene su na jednu loptu. To nema nigde u Evropi. Bile su taktičke situacija, energija, talenat, igrači, publika...mislim da je to jako važno za srpsku košarku, da postoji neko takmičenje. Imamo fantastičnu vizit kartu: četiri utakmice za redom na jednu loptu. To je jako retko - rekao je Trinkijeri.

U prvom meču dominirali su napadi, a u drugom odbrane.

Pobednik majstorice plasiraće se u finale ABA lige

- Kako sam vam rekao, ovo je kao boks: prva runda za Zvezdu, druga za nas, treća i poslednja, biće 'all in' i moraš biti agresivan i jako pametan. Ja obožvam boks, ja se samo nadam, jer je boks plemenita veština, da neće biti udaraca ispod pojasa. Samo želim da to bude fokus, da bude prava utakmica, sportska, muška. Ja nisam iz Beograda, nisam kompletno sa Balkana, ali ako se ja ne derem, ne galamim, ne čupam kose, to ne znači da ja ne vidim, da ne primetim stvari. Mi smo svi godinama u ovom poslu, videli smo mnogo, mnogo stvari. Nije pritisak ekskluziva u Srbiji, ali ovde je malo brutalnije, malo, kako da kažem, više krvi i ja se samo nadam da taj brutalni pritisak neće uticati na ljude koji imaju težak posao, sudije. Oni imaju izuzetno težak posao. Videli smo svi prvu utakmicu i vrhunske sudije su osetile pritisak jer je bio izvanredan pritisak, brutalni pritisak i samo želim da ne bude još jedan Belošević kao u nekim situacijama, jer je osetio pritisak. Nije to lako. Ne kažem da je to lako, to je zaista teško preživeti - kaže Italijan.

On je oktrio novinarima na čemu najviše radi sa svojim košarkašima pred majstoricu.

- Pripremamo se da budemo još bolji mentalno, fizički, taktički. Jedna utakmica. Iskreno, ovde smo hteli i da dođemo, da igramo treću utakmicu. Svaki put smo se približili i skratili distancu od Zvezdo i evo sad ide majstorica u kojoj će svi da uživaju.

Novinare je zanimalo i šta Trinkijeri misli o saopštenjima koja su uzburkala sprtsku javnost prethodnih dana.

- Znate koji je moj stav, ja pričam o lopti, kako je okrugla, kako može da odskoči, ali moram da kažem da je saopštenje od 1. aprila da (predsednik KK Partizan) Ostoja (Mijailović) ide u fudbalski klub je bila vrhunska, uživam i dalje - rekao je Trinkijeri za šalu novinara Vladana Tegeltije.

Pošto je nekoliko puta duel sa Zvezdom nazvao boks mečom, upitan je da li može da uporedi treću utakmicu sa nekom bokserskom trilogijom iz istorije? "Thrilla in Manila", Ali-Frejzer, ili Gati-Vord ili nešto treće?

- Manila je bila baš posebna...Ali, neka bude 'Ali buma je', neka bude tako. Imamo mi Alija (Aleksej Nikolić). Buma je - rekao je trener Partizana.

Inače "Ali boma ye" je čuveni poklič iz meča kada se Muhamed Ali tukao sa Džordžom Formenom u Zairu (danas DR Kongo). Domaći navijači su Aliju  na jeziku Lingala skandirali taj povik, koji u slobodnom prevodu znači "Ali, ubij ga".

Majstorica je na programu u subotu 6. aprila sa početkom od 18 časova, a domaćina je, kao i u prvom susretu, Crvena zvezda. Cedevita i Budućnost će svoj treći meč odigrati dan kasnije.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading