Kalates ušao u ISTORIJU Evrolige - uradio nešto što NIKO nije 12 godina!

Autor:

Sport

04.04.2019

20:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Panatinaikosa Nik Kalates odigrao je neverovatnu partiju protiv Budućnosti u okviru poslednjeg kola Evrolige zabeleživši tripl-dabl.

RepublikaFoto: isnatgram.com/ncalathes
Kalates sa saigračima...

Grčki velikan ostvario je pobedu u OAKA areni, koja im je matematički potvrdila učešće u plej-ofu i seriju protiv Real Madrida, aktuelnog šampiona Evrope.


Ubedljiva pobeda Panatineikosa došla je nakon sjajne igre u finišu prvog i početkom drugog poluvremena - 87:67. Međutim, dugo će se pričati o partiji Nika Kalatesa.

Upisao je 11 poena, 18 asistencija i 11 skokova, što znači da je postao prvi košarkaš u Evroligi još od Nikole Vujčića, koji je ostvario tripl-dabl. Nekadašnji centar Makabija uspeo je taj učinak da ostvari u dva navrata, 2005. i 2006. godine protiv Gdinje, odnosno Olimpije.


Nekoliko puta je u dosadašnjoj karijeri Kalates bio na ivici trpl-dabl učinka, međutim uvek mu je falio skok ili dva. Sada je konačno uspeo i nema sumnje da će se ova partija večno pamtiti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading