Zagorac utučen: Za 12 meseci....

Autor:

Sport

07.04.2019

08:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Partizana Rade Zagorac posle poraza od Crvene zvezde (84:63) u polufinalu plej-ofa ABA lige priznao je da je rival bio dominatniji u svakom segmentu igre i da je njegov tim dotučen do kolena, ali da veruje da će sledeće sezone biti drugačiji ishod.

RepublikaFoto: Starsport
Ni njega nije išlo sinoć... Rade Zagorac

- Teško je sada stati pred vas novinare i reći nešto što je racionalno i što ima smisla. Čestitke Zvezdi, zasluženo je ušla u finale. Partizan raste, to je jasno, ali još nije porastao. Rast ovog tima nije linearan, treba da prođe vreme. Svaki napredak zahteva neko vreme i možda nije realno očekivati da se sve to desi u jednoj sezoni - rekao je Zagorac sinoć posle meča.

Zagorac veruje da će crno-beli za oko godinu dana biti u boljoj poziciji nego danas.


- Za nekih 12 meseci, nekih 12 momaka će biti opet na ovom parketu i igraće protiv iste ove ekipe. Siguran sam da će biti u boljoj situaciji i dodatno konkurentniji za konačan cilj koji Partizan ima. Rade se dobre stvari, dobre stvari su urađene. U ovom trenutku se više nije moglo jer je kvalitet sigurno prevagnuo na Zvezdinu stranu. Ni jednog trenutka ne želim to da osporim i ljudski im čestitam - kazao je Zagorac.

Krilni košarkaš crno-belih rekao je i da Zvezda nadigrala njegov tim u svakom segmentu.

- Potpuno smo dotučeni do kolena. Nije prijatno nimalo i pazim šta ću da kažem jer su emocije jake u ovom trenutku. Razlika je realna, Zvezda nas je u potpunosti nadigrala, ali to ne sme da zavara ukupan utisak i ukupan ukus cele sezone, koja je povratnička Partizana na veliku scenu - rekao je on.

Zagorac je objasnio i šta je bio uzrok ubedljivog poraza i koliko je on teško pao celom timu.

- Suviše je rano za analize. Zvezda je bila konkretnija, sa jasnijom idejom je ušla u utakmicu, oslabljena možda i najboljim igračem. Kada sve te stvari uzmete u obzir i ovakvu utakmicu, mora im se skinuti kapa. Svakome od ovih 12 momaka je to teško palo i svima je ovo jedan od najtežih poraza u karijeri. Ali, svi smo živi i zdravi, nastavljamo dalje. Imaćemo neko vreme za odmor i budite sigurni da Partizan neće stati na ovome i da će Partizan nastaviti da se diže do konačnog uspeha koji smo zamislili - zaključio je Zagorac.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading