Čović zove državu u pomoć pred finale sa Podgoričanima

Autor:

Sport

09.04.2019

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović održao je konferenciju za medije uoči starta finalne serije ABA lige.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Nebojša Čović

Zvezda je posle tri meča i majstorice uspela da savlada Partizan i prođe u veliko finale.

- Nisam držao nijednu konferenciju od početka plej-ofa, to naglašavam, jer su neki mediji preneli da su saopštenja moja, a nisu, već su klupska. Bilo je zamena teza i pokušaja da se polufinale premesti iz sportskog domena u neke druge sfere. Menadžment Zvezde je uradio veliki posao i urađeno je sve kako treba. Crvena zvezda nije Nebojša Čović, već ima jasnu hijerarhiju i strukturu - započeo je svoje obraćanje novinarima Nebojša Čović.

Crveno-beli u petak u hali "Aleksandar Nikolić" dočekuju ekipu Budućnosti u prvom meču serije koja se igra na tri pobede.

"Crvena zvezda nije Nebojša Čović"

- U petak kreće finalna serija, protivnika znamo. Nisu nas planirali da budemo u finalu, pa je zbog toga bila zbrka za Pionir, da se našalim malo. Imali smo problem sa futsalom i rukometom, mislim da su ove utakmice premeštene u Arenu na čemu sam zahvalan i predsedniku države kao i ljudima u Beogradu. Posao cemo raditi u nasoj kući, tamo gde treniramo i gde smo igrali utakmice. Za nas je finale izuzetno vazno jer smo kao cilj osvajanje Aba lige zacrtali na početku sezone. Interes kompletne srpske košarke je da igra naš klub u Evroligi, zato nam je potrebna pomoć države jer se sastajemo sa državmim klubom korporativne organizacije.

Čović je uputio poruku i svim pristalicama Crvene zvezde.

- Pozivam naše navijače da maksimalno ispune Pionir u što vecem broju. Po 41.3 propozicij Aba lige gostima neće biti omogućen ulazak u halu. Prodaja karata je u paketu za obe utakmice, počinje u sredu na Malom Kalemegdanu i SD Crvena zvezda. Neće biti dozvoljena obeležja Budućnosti ako nekome promaknu jer je u Podgorici prebijen stariji čovek, navijač Crvene zvezde koji je sa decom išao na meč i nosio šal.

RepublikaFoto: Starsport
Može li Čović i u finalu da ponovi partije iz duela sa Partizanom?

Dotakao se i žestokog dvoboja sa Partizanom

- Polufinale je bilo finale pre finala. Srbija ima sigurno najkvalitetnije sportske klubove, tu mislim i na Partizan i na Megu i na FMP. Verujem da će finale proteći u najboljem mogućem redu i da će biti regularno jer smo prošle godine naučili lekciju. Faktor zaleđene vode, 15 do 20 posto ima i vode, ali je problem šta se događa ispod leda. Shvatite to kako želite. Budućnost dolazi u četvrtak uveče u Kraun Plazu, uz kontrolu najmanjih detalja mislim da će sve proći u najboljem redu zbog jako loših uskustava prošle sezone - rekao je Čović.

Pomenuo je i finiš meča protiv Partizana...

- Zadnjih četiri minuta smo imali faktor humanosti, da vas ne podsećam na ranije tajm-aute i to šta je trebalo da rade sa "stokom". Čestitam svima i celom stručnom štabu kao i igračima, neće biti lako u finalu, ali dobro smo zapamtili sve.

On smatra da ishod meča pre svega zavisi od Crvene zvezde.

- Nisam stavio potencijalne neregularnosti u prvi plan. Najviše zavisi od toga kako budemo igrali i naravno od publike koja je pokazala da ubedljivo najbolja i da ima najbolje navijanje. Na terenu treba pokazati, a drugačije je kad imaš dopunsku energiju navijaca. Nasi navijači su ubedljivo najbolji navijači. Crna gora jeste mala, ali kao mala moŽe da da viŠe para od Crvene zvezde - ističe Čović.

RepublikaFoto: ST/Nebojša Mandić
Nebojša Čović

Džo Reglend će propustiti mečeve u Beogradu.

- Neće biti spreman za meč, možda za Podgoricu, ali ne mogu da garantujem. Zvezda nije jedan igrač, što smo i pokazali. Koga nema, žao nam je, ali idemo dalje.

Na pitanje da li bi bilo bolje da ima i gostujućih navijača, Čović je imao spreman odgovor.

- Nisam saglasan sa time, nema gostujućih navijača iz razloga što su propozicije jasne. I prošle sezone nije bilo navijača. Ne možemo da garantujemo bezbednost, takva je odluka i to je to.

Dotakao se i incidenda koji se dogodio na derbiju sa Partizanom.

- Da li ste bili na utakmici kada su legendi izbacili fotelju? Mislio sam da ćete me pitati kako smo uspeli da pobedimo. Desio se incident i ne podržavam takvo ponašanje. Kao što ste videli to nije uticalo na pobedu Crvene zvezde. To nije glavna vest, jer tako stimulišete nasilje. Glavna vest je sport i odlično ponašanje - zaključuje Čović.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading