Uskoro drastične promene u Evroligi i Evrokupu!

Autor: Sportklub, Republika

Sport

10.04.2019

17:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi čovek elitnog takmičenja Đordi Bartomeu najavio je nove promene i u Evroligi i u Evrokupu.

Foto: Tanjug
Đordi Bertomeu

Prvi korak je već ranije napravljen, pa će od naredne sezone u elitnom takmičenju učestvovati 18 klubova. Takmičenje će početi ranije, a završavati se sedam dana kasnije.

- U bliskoj budućnosti vidim promenu pristupu Evrokupu, jer kvalitet ovog takmičenja postaje sve veći. Zato proučavamo mogućnost da to takmičenje počne da daje dva tima Evroligi - poručio je Bartomeu.

Prvi čovek Evrolige je obećao jedno, nijedna zemlja više neće moći da ima više od četiri predstavnika u takmičenju.

- U ligi sa 18 timova neće biti moguće da neka država ima više od četiri predstavnika. To bi moglo da se dogodi jedino ako se liga proširi na 24 tima, ali ne vidim da će se to uskoro dogoditi.

RepublikaFoto: AP photo/Darko Vojinovic
Real Madrid proslavlja titulu u Beogradu.

Postoji mogućnost i da se iz Evrolige ispadne.

- Možda uvedemo i to da najslabije plasirani tim Evrolige igra baraž protiv finaliste Evrokupa - dodao je Bartomeu.

Za sada je poznato 14 od 18 učesnika Evrolige za sledeću sezonu. To su sa „A” licencom Anadolu Efes, Armani Milano, CSKA Moskva, Barselona, Fenerbahče, Baskonija, Makabi Tel Aviv, Panatinaikos, Real Madrid, Olimpijakos i Žalgiris. Dva nova člana su Asvel i Bajern Minhen.

U slučaju da Španci osvoje Evrokup (vode 1:0 u finalnoj seriji protiv Albe), onda bi ostalo upražnjeno mesto „vajld kard”. Partizan je spreman da podnese kandidaturu za specijalnu pozivnicu, ali joj se nadaju i u Velikoj Britaniji.

Preostala tri tima činiće najboljeplasirani tim Bundeslige, ako bude šampion Bajern onda finalista, šampion ili finalista VTB lige i pobednik dvoboja finala ABA lige Crvena zvezda ili Budućnost.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading