Tomić: Mesto nam je u Evroligi!

Autor:

Sport

11.04.2019

13:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju "Budućnost" u dvorani "Aleksandar Nikolić" ovog petka od 19 časova u prvoj utakmici finalne serije ABA lige. Trener crveno-belih, Milan Tomić

RepublikaFoto: Starsport
Milan Tomić

- Evroligaška ekipa sastavljena od dobrih pojedinaca. Imali su oscilacija, ali su na kraju došli do finala što im je bio cilj. Mi smo imali 5,6 dana da se spremimo za ovaj meč i pred našim navijačima ćemo se potruditi da dobijemo meč- rekao je Dejan Davidovac.

Svestan je trener Zvezde uloga i pritiska finalne serije, ali smatra da je domaći teren u prvoj utakmici veliki adut.

- Iskusna ekipa sa velikim kvalitetom. Kao tim su napravljeni od velikih imena. Mi smo spremni za finalnu seriju i najbitnije je da smo ušli u finale, ali posao jos nije završen. Bice završen kada uzmemo ABA ligu jer je Zvezdi mesto da bude u Evroligi. Srećan sam sto ce biti puna hala, borili smo se da imamo domaći teren i drago mi je da će nam pomoći da dođemo do pobede- rekao je strateg crveno-belih.

A šta može biti Zvezdina prednost osim navijača.

RepublikaFoto: Starsport

- To su neki košarkaski detalji. Rekao sam igračima da moramo da imamo energiju na terenu, koncentraciju- rekao je Tomić.

Strateg Budućnosti, Jasmin Repeša je apostrofirao Čovićevu ulogu.

- Filip je fenomenalan igrač koji je tokom cele sezone pomogao Crvenoj zvezdi. Zvezda je tim i samo kao tim možemo da osvojimo ABA ligu.

A da li je Gordić glavni adut Bućnosti?

- Sigurno da je on iedan od iskusnih igrača koji zna kako da igra te utakmice. Ali Budućnost je kvalitetan tim sa igracima iz NBA i Evrolige. Budućnost je drugi tim sa drugim trenerom. Imamo domaći teren i treba da se borimo da to sačuvamo i da se plasiramo u Evroligu- rekao je Tomić.

Crveno-beli neće moći na računaju na Džoa Reglenda, ali oporavak ide na bolje prema rečima stratega Zvezde.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading