Crveno-beli propustili prvu "meč" loptu u Podgorici: Zvezda nije mogla da se izbori sa pritiskom!

Autor:

Sport

17.04.2019

16:34 >> 18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Crvene zvezde nisu iskoristili prvu meč loptu pošto su poraženi od Budućnosti u trećem meču finalne serije rezultatom 80:72.

RepublikaFoto: Starsport
Kej Si Rivers vs. Nemanja Gordić

Veliki naboj je vladao pred  treću utakmicu finalne serije ABA lige. Košarkaši Crvene zvezde su neprijateljski dočekani u Podgorici, što je očekivano jer se tenzija dizala danima. Izabranici Milana Tomića nisu uspeli da se izbore sa pritiskom, uvredama, pljuvanjem i već u trećem meču domognu trona regionalne lige i onog što je naravno najveći ulog, Evrolige.

Znali su crveno-beli zašto su došli u "Moraču", insistirali su na svojoj igri od samog starta, iako su obe ekipe igrale agresivnu odbranu. Utakmica je bila tvrda, svakako i zbog okolnosti u kojima se igralo. U prvom poluvremenu igralo u serijama. Krenuo je šut crveno-bele, a "Budućnost" je pretila iz kontri i prodora. Nestvarano prvo poluvreme je odigrao Kej Si Rivers  koji je utišao "Moraču" dalekim "hicima".

RepublikaFoto: Starsport

Sredinom druge četvrtine se činilo da je Zvezda slomila protivnika, ali ulog je bio preveliki da bi se Budućnost predala. Konstantno su vodili košarkaši Zvezde u prvom poluvremenu, a gosti su bili nervozni. Bitadze je nesmotrno zaradio nesportsku, a potom i Repeša tehničku što je bilo dovoljno Zvezdi da se odlepi. Međutim Budućnost je odigrala nekoliko organizovanih napada i iskoristila Zvezdine greške u finišu prvog poluvremena i stigla do minus 5.

Međutim, treća četvrtina je potpuno protekla u znaku domaćina, stegli su obruč košarkaši Budućnosti, a šampion Srbije je ostao bez municije. Srljali su crveno- beli, a Budućnost je izgledala sigurno i organizovano. Serija domaćih je bila 16-1 u jednom trenutku, za potpunu ekstazu u "Morači".

Pokušavali su igrači Crvene zvezde sa distance, ali nije išlo, lopte su izlazile iz obruča, a Podgoričanima je sve išlo do ruke, Kol je nosio Budućnost do produžetka serije.

RepublikaFoto: Starsport

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Kol sa 20 poena, Klark je dodao 14, a Džekson 10. U poraženom timu je najbolji bio Rivers koji je postigao rekord u crveno-belom dresu, 19 poena, Beron je dao 12, a Čović 10.

Podgoričani su obezbedili i četvrti meč u seriji, koji će biti odigran za dva dana, u petak, na istom mestu, u isto vreme od 19 časova.

KRAJ UTAKMICE Budućnost - Zvezda 80:72.

10.minut - Kraj utakmice!

8. minut - Džekson se iskupio za protekle dve utakmice. Sa 8 metara, Rivers šutira iz očaja! 75:65.

6. minut - Budućnost znalački čuva prednost 71:63.

4. minut - Kol je trenutno ključni igrač Budućnosti, domaći održavaju prednost!

2. minut - Tvrda utakmica u ovim trenucima, pokušaće Zvezda na prodor. Odžo promašuje dva bacanja 66:58

KRAJ TREĆE ČETVRTINE 66:58

10. minut - Budućnost je preuzela teren u popunosti, 16-1 je serija domaćeg sastava, Zvezda nemoćna u ovim trenucima. 66:58

9. minut - Zvezda deluje dezorganozovano, preokret Budućnosti. 62:56

7. minut - Imala je Budućnost priliku da povede, ali nije uspela. Muči se Zvezda da da koš, ne ide šut sa distance.

5. minut - Velika borba u "Morači" u ovim trenucima, Budućnost sigurna sa slobodnih bacanja. Zvezda juri lake poene. 56:56

3. minut - Dve greške Zvezde i odmah ofanziva domaćih, Klark napokon pogađa za dva poena, plus dodatno 50:52.

1. minut - Zvezda diktira tempo, Klark se ispromašivao.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

Budućnost - Zvezda 45:50

Pogledajte kako su navijači Budućnosti ispljuvali košarkaše Zvezde po završetku prvog poluvremena.

10. minut - Loša odbrana Budućnosti , dva slobodna za Berona, i neiskorišćen napad za kraj prvog poluvremena.

9. minut - Stegla je Budućnost obruč, ali Rivers se izvlači na tri poena i dobija tri bacanja. Klark izlazi kao pobednik iz duela sa Odžom, plus dodatno bacanje. 45:49

7.minut - Dve greške crveno-belih i odmah domaći dolaze do lakih poena iz kontre. 41:47

RepublikaFoto: Starsport

6. minut -  Pogađa i Beron za tri! Budućnost nema rešenje za raspucane košarkaše Zvezde. 34:46

5. minut - Rivers gubi dve lopte zaredom, Bitadze dobija nesportsku zbog sramnog gesta. Udario je rukom Riversa, a onda Repeša dobija tehničku. Ludnica u "Morači". Beron pogađa slobodna bacanj, koštaće Budućnost nesmotrenost MVP-a 34:43.

4. minut - Vraćaju se Podgoričani, 7:0 prave seriju preko Kola i Nikolića, ali Kej Si Riversu večeras sve ulazi  32:38.

2. minut - Kej Si Rivers pogađa dve trojke uzastopno, Gordić pogađa pod faulom. Zvezda ponovo sjajna sa distance 5/10 za tri poena. 25:33

Policija reaguje zbog napada na goste, moraće da obezbeze Zvezdinu klupu. Probijena je ograda iznad Zvezdinih košarkaša.

RepublikaFoto: Srpski telegraf

KRAJ PRVE ČETVRTINE 18:25

10. minut - Zvezda dominira pod košem. Rivers overio prvu četvrtinu šutom za dva poena .

7. minut - Čović pravi prevagu u "Morači". Trojku sa parkinga bez gledanja ubacuje. Bel ubacuje drugu trojku, ne dozvoljava Zvezdi da se odlepi, ali Čoviiiiiić! Još jedna trojka sa preko 8 metara! 14:21

5. minut - Pogađa Lazić prvu trojku za crveno-bele, 7:0 prave seriju izabranici Milana Tomića. Međutim, posle sjajne akcije Barović lako poentira. Klark zakucava pod faulom 8:9.

3. minut - Agresivna odbrana od starta obe ekipe, biće ovo tvrda utakmica. Noris Kol je krenuo kao furija, s druge strane i Zvezda lepo kombinuje. 4:4

1. minut - Utakmica je počela! Prvi napad za Budućnost.

18.57 - Predstavljanje košarkaša.

18.37 -Ovako su košarkaši Zvezde dočekani u "Morači".

18.30 - Navikli smo na paklenu atmosferu u "Morači", ali navijači Budućnosti su ovog puta napravili pravi haos na tribinama. Odjeknula su dva topovska udara, biće teško igrati u ovim okolnostima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading