"Realne su šanse da ABA liga ima dva predstavnika u Evroligi"

Autor:

Sport

19.04.2019

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor ABA lige Krešimir Novosel rekao je da postoji dobra šansa da naredne sezone ABA liga u Evroligi ima dva predstavnika.

RepublikaFoto: Starsport
Večiti, zajedno, u Evroligi? Nije nemoguće

- Mislim da imamo određene šanse, treba da se vidi šta će bord Evrolige da odluči - rekao je Novosel u Bojama jutra na televiziji Vijesti.

Po njegovom mišljenju ABA liga je najveći favorit uz VTB i tursku ligu za dobijanje vajld karte. Valensija je osvojila Evrokup, zbog čega je Španija ostale bez jednog mesta u najjačem klupskom takmičenju u Evropi.

Nedavno je i predsednik Partizana Ostoja Mijailović najavio da će se crno-beli do poslednjeg atoma boriti za specijalnu pozivnicu Evrolige. 

Za sada, jedno je sigurno, pobednik finalne serije između Zvezde i Budućnosti, naredne sezone će igrati u elitnom takmičenju, a za ostale klubove, vreme će pokazati.

Novosel se za kraj dotakao i potencijalnog učešća Olimpijakosa u regionalnoj ligi.

- O tome se neće odlučivati pre prve skupštine klubova, koja će verovatno biti zakazana već ovog meseca. Čelnici Olimpijakosa su izrazili želju da zaigraju u ABA ligi i razgovarali su sa pojedinim klubovima - rekao je Novosel.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading