Paspalj: Finale između Zvezde i Budućnosti je sramota za košarku!

Autor:

Sport

25.04.2019

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda je nakon pet mečeva finalne serije bila bolja od Budućnosti i tim podvigom se vratila na tron ABA lige. Međutim, pravi rat se vodio van terena, više se pričalo o navijačima, upravama, politici nego o samoj košarci. Žarko Paspalj smatra da je Crvena zvezda titulu zaslužila, ali da je bruka i sramota ono što se dešavalo van terena.

RepublikaFoto: e-stock/MN Press
Žarko Paspalj

Priče o navijačima, ko je kome šta rekao, doviknuo, ko je koga pljunuo ili pogodio sa tribina, ko je upao na parket u Podgorici, a ko u Beogradu, pretnje istupanjem iz lige...

Za legendarnog igrača i ambasadora Jadranske lige Žarka Paspalja to je sramota.

- Tako će biti sve dok vlasnici i predsednici klubova ne pronađu želju i volju da se ovo zaustavi. Druga opcija je da ljudima iz Evrolige sve dosadi, jer ovo je sramota za košarku. Neću da komentarišem što je i kako bilo, ali rešenje mora da se nađe- rekao je u razgovoru za podgoričke "Vijesti" Paspalj.

On je rekao da dešavanja u finalnoj seriji ne idu u prilog budućnosti ABA lige.

- Prošle sezone nisam bio tu, ali sam čuo šta se dešavalo u finalu. Nastavilo se i ove godine, to nije u skladu sa kvalitetom, a posebno reputacijom košarke u regionu. Ona se makar kao senka pojavljuje zbog ugleda ozbiljnih igrača koji su izašli sa ovih prostora- rekao je Paspalj.

Crvena zvezda je titulu zaslužila.

- U finalu bi trebalo da budu takmičarske utakmice, da bude prava konkurencija, ali toga nije bilo. Tri poraza Budućnosti sa toliko velikom razlikom su neočekivana, ali je Zvezda potpuno zasluženo tako ubedljivo trijumfovala. To je izborila ozbiljnom igrom, pristupom i zalaganjem. Zašto je razlika bila takva, na svakom timu je da rekapitulira i da vidi gde je grešio- zaključio je Paspalj.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading