Meloun hvalio Srbina: Uradio je bukvalno sve što sam tražio

Autor:

Sport

30.04.2019

07:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun oduševljen je igrom Nikole Jokića u plej-ofu NBA.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Jokić je bio centralna figura meča u kojem su Nagetsi pobedili Portland sa 121:113 i tako poveli sa 1:0 u polufinalnoj seriji na Zapadu.

Jokić je za 41,5 minuta na parketu postigao 37 poena, bio je najefiasniji pojedinac na utakmicu u "Pepsi centru" u Denveru. Jednostavno, Blejzersi nisu imali rešenja kako da ga zaustave.

Takođe, Jokić je postao treći igrač u istoriji NBA plej-ofa sa učinkom od 37 poena, devet skokova, šest asistencija, tri ukradene lopte i dve blokade. To je tri puta polazilo za rukom Lebronu Džejmsu i jednom Džulijusu Irvingu.

Sasvim je logično da trener Majkl Meloun ima samo reči hvale.

- Mlad igrač koji razume situaciju, trenutak. Igrao je 41,5 minuta, to je zaista mnogo. To je već osam utakmica u plej-ofu u kojem je uradio bukvalno sve što sam od njega tražio, kako u ofanzivi, tako i u defanzivi. Možda je pokazao da je mnogo čvršći nego što su mnogi mislili. Igrati toliko minuta i na tom nivou? To je zaista zadivljujuće, za mladića koji igra plej-of prvi put - izjavio je Maloun.

On je dodao da srpski košarkaš daje sjajan primer celoj ekipi.

- Nikola cele sezone nijednom nije iskoristio umor kao opravdanje. On daje svima sjajan primer kako se treba boriti - zaključio je Meloun.

On je priznao da je pomalo bio zabrinut uoči početka susreta.

- Subota veče, emocije na vrhuncu, pobeda u tom sedmom meču nad San Antonijom. To me je najviše brinulo. Naravno da sam mislio o tome kako ćemo se braniti, ali više sam se pitao da li će doći do emotivnog pražnjenja. Ništa od toga, momci su uradili jako dobar posao - zaključio je Meloun.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading