Zadar "slomio" MZT i izborio opstanak u ABA ligi!

Autor: B92, Republika

Sport

30.04.2019

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Zadra savladali su MZT Skoplje na svom terenu rezultatom 86:75 i na taj način izborli opstanak u ABA ligi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Ilustracija

Zadrani su izgubili prvi meč na svom terenu, a onda napravili "brejk" u Skoplju, da bi sada uspeli da preokrenu seriju.

Ovosezonski član ABA lige je od prve četvrtine hteo da da pokaže "izazivaču" iz Makedonije da želi da opstane u Jadranskom prvenstvu. Izabranici Anta Nazora su posle prvih 10 minuta napravili prednost od 11 poena.

Zadar je čuvao svoju prednost, imao +12 početkom trećeg kvartala, ali je MZT uspeo da se vrati i u poslednju četvrtinu uđe samo sa četiri poena minusa.

U poslednjih deset minuta bilo je i nerešeno, ali je aktuelni predstavnik Hrvatske u ABA serijom 16:5 uspeo da mirno privede meč kraju.

Ubedljivo najbolji akter meča bio je centar Luka Žorić, koji je meč završio sa 29 poena, deset skokova i šest izgubljenih lopti, što mu je donelo indeks korisnosti od 33.

Pored njega kod pobednika istakli su se i Luka Božić sa 17, te Mario Litl sa 14 poena.

U gostujućem sastavu po 22 poena ubeležili su Ive Ivanov i Lester Medford. Jedini preostali dvocifreni bio je Marko Simonovski sa 11 poena.

Zadar je pobedom uspeo da opstane u ABA ligi, a, podsećamo, ispala je ljubljanska Olimpija. Njih će naredne sezone zameniti pobednik ABA lige 2 – KK Sikst Primorska.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading