Prošao kroz pakao: Bivši košarkaš Zvezde otkrio šta su mu "grobari" uradili na njegovom prvom derbiju!

Autor:

Sport

02.05.2019

12:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde Blejk Šilb rekao je da ga nemile scene na mečevima beogradskih večitih rivala ne potresaju previše budući je na svojoj koži osetio nezgodu već prilikom prvog nastupa protiv Partizana

RepublikaFoto: twitter.com/RealBetisEPlus
Blejk Šilb

Šilb je sezonu 2013/2014 počeo u Zvezdi, a te jeseni je i odigran prvi derbi protiv Partizana u kome je osetio fanatičnost beogradske publike.

- Pogodili su me stolicom u mom prvom derbiju protiv Partizana 2013. godine. Imali su u timu talentovane momke poput Lovernja, Vestermana, Bogdana Bogdanovića... Mi smo imali Nelsona i Bobana Marjanovića. Delili smo istu halu, Pionir, ali u tom slučaju oni su bili domaćini. Slavili smo u produžetku, grupisali smo se na sredini terena, i neki od igrača su rekli da moramo da trčimo. Rekli smo jedan, dva, tri - Zvezda! I moji saigrači su otrčali u svlačionicu. U prvom momentu nisam razumeo mnogo o čemu se radi, počeo sam kasno da trčim i stolica me je pogodila na ulazu u tunel - rekao je Šilb za francuski portal Bebasket.fr.

Reprezentativac Češke koji sada nastupa u francuskoj linije naveo je da pukom srećom nije teže povređen, ali da mu je to iskustvo omogućilo da se više ne iznenađuje sličnim scenama.

Po odlasku iz Zvezde u kojoj se nije proslavio Šilb je nastupao za klubove u nekoliko zemalja, među kojima je i Turska gde je dve sezone igrao za Galatasaraj.

- Turski navijači su bili ludi, ali na drugačiji način. Osvojili smo Evrokup u atmosferi Abdi Ipekčija i bilo je još bolje. Sećam se i kada smo dobili meč protiv Fenerbahčea, a jedan od naših navijača je pljunuo Željka Obradovića. To je bilo odvratno. Stvarno nije bilo neophodno - primetio je Šilb koji sada igra za francuski Šalon i ne mora da brine o tenzijama tokom mečeva.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading