Bolonja slavi Saleta: Đorđević doneo Virtusu Ligu šampiona!

Autor:

Sport

05.05.2019

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni Saša Đorđević je sa svojim Virtusom osvojio FIBA Ligu šampiona i tako još jednom pokazao da je rođeni pobednik.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rođeni pobednik... Saša Đorđević

Italijani su u finalu savladali Tenerife sa 73:61 (20:8, 18:16, 20:20, 15:17). Ovo je treći trofej u trenerskoj karijeri selektora srpske reprezentacije, ali i prvi na međunarodnom nivou.

Tim iz Bolonje se već posle uvode četvrtine odlepio napravivši dvocifrenu razliku koja im je u mnogome olakšala nastavak utakmice.

Drugo poluvreme je produbilo razliku između dva tima koja je u tri navrata iznosila ogromnih plus 17, a na poluvreme se otišlo sa 14 poena prednosti u odnosu na španski tim. 

U drugoj polovini poslednje deonice, Tenerife je uspeo da otopi raziliku do minimalnih minus šest, ali to je bio trenutak u kome je bilo najviše neizvesnoti na meču.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Kevin Panter sa 26 poena dok je Amat Mbaje ubacio 16 . Kod tenerifa istakao se samo Tim Abromaitis sa 18 poena.

Ovo je italijanskoj ekipi prvi evropski trofej posle 18 godina i osvojene Evrolige još 2001. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading