Grčka košarka u velikom problemu: PAO odbio da izađe na teren i izgubio 20:0!

Autor:

Sport

08.05.2019

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Panatinaikos je učinio ono što je najavio. Zeleni nisu izašli na meč protiv Kikmisa što znači da su gosti slavili sa 20:0.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rik Pitino

Panatinakos je najavio da protestuje protiv grčke lige tako što će se već danas povući sa meča. To se i dogodilo, pa su sudije dodelile gostima pobedu od 20:0, jer se domaći košarkaši nisu pojavili na terenu 20 minuta nakon što je utakmica trebalo da počne.

PAO će pored poraza biti kažnjen oduzimanjem šest bodova, ali i sa 8.000 evropskih novčanica.

Atinjani protestuju zato što se na meču Olimpijakosa promenio sudija za duel protiv Promiteasa. Kao što je ranije danas objavljeno, sudija Panajotis Anastopulos je zamnenjen sa ove utakmice na njegov zahtev koji je podneo Uniji sudija u Grčkoj.

Da je on sudio, Olimpijakos bi se povukao sa meča i to bi značilo automatski da je eliminisan u drugu ligu. To se nije dogodilo, a na kraju je ispalo da se Panatinaikos sam povukao iz grčke lige... Panatinaikos je takođe pozvao zamenika grčkog ministra sporta Jorgos Vasileiadisa da se povuče sa svoje funkcije zbog toga što "igra ulogu Pontija Pilata, koji ne može da preuzme odgovornost zbog svega što se dešava u grčkom prvenstvu", ili da ga državni premijer Aleksis Cipras razreši dužnosti. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading