Srbin nije mogao sam protiv Portlanda: Brutalni Jokić stao na korak od petog tripl-dabla, odluka pada u majstorici!

Autor:

Sport

10.05.2019

07:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera propustili su meč loptu u Portlandu, Blejzersi su pobedili Nagetse 119:108 i izborili majstoricu polufinala Zapada NBA plej-ofa, uz sjajnu partiju srpskog asa, Nikole Jokića, koja nije b ila dovoljna Nagetsima da prelome.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nagetsi su sjajno krenuli i na krilima Nikole Jokića stekli dvocifrenu prednost već u prvoj četvrtini (24:14), ali čim je naš igrač otišao na klupu, Portland je nadoknadio zaostatak.

Predvođeni triom Lilard, Mekalum, Hud – Blejzersi serijom 11:2 preokreću do poluvremena, da bi nakon neizvesnog trećeg kvartala, meč rešili u poslednjem serijom 13:5 za nedostižnih 104:90.

Jedan od ključnih trenutaka meča dogodio se na startu poslednjeg kvartala kada je Milsap posle trojke za 87:83 upropastio kontranapad sumanutim alej-upom za Bizlija, nakon čega Mekalum pogađa za 89:83 i nakon toga Denver više nije imao šansu da se primakne Portlandu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Jokić je stao na dva koraka od petog tripl-dabla u plej-ofu, postigao je 29 poena (10/15 iz igre), 12 skokova i 8 asistencija. Međutim, nije imao adekvatnu podršku saigrača, iako su svi starteri Denvera imali dvocifren učinak.

Džamal Marej je postigao 24 poena uz 10 skokova i 5 asistencija, ali je šutirao 7/20 iz igre i bio nevidljiv dok se meč "lomio".

Pol Milsap je dodao 17 poena uz 6 skokova, 15 je ubacio Heri Heris uz 5 asistencija, dok je 10 dodao Toni Kreg.

S druge strane, nezadrživi su bili Demijen Lilard sa 32, Si Džej Mekalum sa 30 i Rodni Hud sa 25 poena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading