Ocena novinara: Jokić je briljantna vreća masti

Autor:

Sport

11.05.2019

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Košarkaš Denver Nagetsa Nikola Jokića izgleda kao obična vreća masti i deluje kao neko ko ne može da skoči sa trotoara na ivičnjak" - rekao je poznati američki novinar Stiven Ej Smit komentarišući izdanja srpskog igrača u plej-ofu NBA lige.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Nagetsi su iza sebe ostavili San Antonio Sparse, prilično dobro se nose sa Portlandom u polufinalnoj seriji Zapada, najviše zahvaljujući Nikoli Jokiću, koji bez obzira na manjak mišića briljira.

To je primerio i Smit i pohvalio srpskog košarkaša, ali iskoristio da se našali na račun Jokićevog fizičkog izgleda i predispozicija.

- Jokić u ovoj seriji prosečno beleži 26 poena, 14 skokova i 8 asistencija, dok Džamal Marej beleži 24 tako da je razumljivo da Denver trenutno igra svoju najbolju košarku. Lopta ide u ruke Jokiću, čoveku koji "izgleda kao velika vreća masti", momak ne može da skoči sa trotoara na ivičnjak, zaboga. Neverovatno, to je neverovatno, ali ovaj momak je nestvarno efikasan, toliko je pametan i briljantan kao košarkaš da je to neverovatno. Morate da ga udvajate. Kada je Jokić bio udvojen u ova tri poraza, njegovi saigrači su promašivali otvorene šuteve, a ja ne vidim takav ishod utakmice broj 7 - rekao je Ej Smit.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading