SRBI BIJU BITKU ZA TROFEJ EVROLIGE!

Autor: Srpki telegraf/ Ilija Momčilović

Sport

16.05.2019

03:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U petak počinje presudna bitka na fajnal-foru Evrolige, koja je na krajnje zanimljiv i kreativan način najavila utakmice koristeći likove iz popularne serije "Igra prestola". Tako je trener Real Madrida Pablo Laso predstavljen kao kralj koji čuva svoju krunu.

RepublikaFoto: youtube.com/Euroleague
Željko i Fener u pohodu na presto

Da mu oduzmu istu, boriće se naš Željko Obradović, koji s Fenerbahčeom juriša na rekordnu desetu titulu prvaka Evrope i koji je takođe odeven u odoru iz popularne serije, a tu su još i Dimitris Itudis iz CSKA i Ergin Ataman iz Efesa.

VATRENI DERBI

U razgovoru za Srpski telegraf, legenda naše košarke Žarko Paspalj (53) izneo je očekivanja pred predstojeće polufinalne duele.

- Od Željkovih ekipa se uvek očekuje da su favoriti jer igraju najbolje kada je najpotrebnije. Iako dolaze desetkovani i imaju problema sa povredama (neće igrati Datome i Lovernj, pod znakom pitanja Kalinić i Veseli), verujem da mogu u turskom dvoboju da prođu u finale. Imaju kontinuitet igara, a naravno, svi bi želeli da Fener prođe u veliko finale i zbog Kalinića i Gudurića. Efes našeg Vase Micića takođe ima svoju šansu u toj utakmici, pogotovo jer su već dobili Fener ove sezone. U pitanju je vatreni turski derbi u kom će sve biti dozvoljeno - ističe Paspalj.

RepublikaFoto: Starsport
Gudurić i Kalinić

EVROPSKI KLASIK

Ništa manje atraktivan od turskog dvoboja koji je na programu u petak od 18 časova je i pravi evropski klasik, okršaj Reala i CSKA koji je zakazan za petak od 21 čas. U poslednjem duelu Moskovljani su slavili sa 82:78, pa popularni Palja malu prednost daje Itudisovom timu.

- Pitanje je da li je Real stvarno toliko jak kao prošle sezone ili su majstori za završne turnire. U tom meču šanse su podjednake iako bi malu prednost dao timu iz Moskve, koji je igrao možda i najbolju košarku tokom ligaškog dela - zaključio je Žarko Paspalj.

SRBI NA FAJNAL-FORU

Fenerbahče: Žejko Obradović, Nikola Kalinić, Marko Gudurić

Efes: Vasilije Micić

Real: Ognjen Kuzmić (povređen)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading