Marinković predvodio crno-bele do novog trijumfa: Tamiš odolevao samo u prvom poluvremenu, a onda je Partizan dodao gas!

Autor:

Sport

18.05.2019

19:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana pobedili su Tamiš na gostovanju u Pančevu u okviru 7. kola Superlige Srbije rezultatom 88:62.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Crno-beli su tim trijumfom zadržali stoprocentan učinak (7-0) i vode u grupi B, ispred drugoplasirane Mege, koja ima 4-2 i meč manje.

Pančevci su uspevali da održe korak za favorizovanim rivalom samo u prvom poluvremenu, ali su u nastavku gosti dodali gas, dokazali da je kvalitet na njihovoj strani, i slavili ubedljivo.

Efikasna prva deonica završena je nerešeno 28:28, da bi od starta druge Partizan stekao vođstvo koje do kraja nije ispustio.

Pred kraj poluvremena usledila je serija crno-belih, bila je to najava onoga što je usledilo u nastavku. Već sredinom trećeg kvartala Beograđani su pobegli na +18  a u uvodnim minutama poslednjeg perioda viđeno je i najubedljivijih plus 29.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Vanja Marinković sa 22 poena, Stefan Janković je dodao 15, Nikola Janković 12 i 8 skokova, a Markus Pejdž 11 poena.

Kod Tamiša, Bratislav Jeković zabeležio je 18 poena i on je bio jedini dvocifreni. Dušan Knežević upisao je 9 i 8 skokova, a 8 poena dao je Ivan Smiljanić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading