Kokoškov blizu novog angažmana u NBA ligi!

Autor:

Sport

19.05.2019

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski košarkaški stručnjak Igor Kokoškov intervjuisan je za upražnjenu poziciju glavnog trenera NBA ekipe Memfis Grizlisa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Igor Kokoškov

Igor Kokoškov je prošlog leta postao prvi trener rođen van američkog kontinenta koji je postao glavni trener neke NBA franšize, a zanimljivo da je prethodno upravo on bio prvi evropski stručnjak koji angažovan na poziciju asistenta.

Kokoškov je dobio posao u Arizoni gde je trenirao Finiks Sanse, ali je posle jedne sezone otpušten od strane Sansa, potez koji je košarkašku javnost potpuno zbunio, pa su mnogi pitali da vlasnik Robert Sarver uopšte zna u kom smeru ide njegova franšiza.

U međuvremenu, ekipa Memfis Grizlisa počela je potragu za novim šefom stručnog štaba i kako je preneo novinar "ESPN" Tim Bonteps, Grizlisi razmatraju Igora Kokoškova za tu poziciju i sa njim su već obavili prve razgovore.

Memfis Grizlisi imaju prilično interesantan roster i uz to imaju i drugog pika na ovogodišnjem draftu i prema prvim procenama pokupiće Dža Morenta sa tog mesta, pošto su najavili da je on njihova najveća želja.

Sa prošlog drafta su dobili Džerena Džeksona krilnog igrača koji je bio i nekadašnji student univerziteta Mičigen, a u ovom veku su Grizlisi najpoznatiji po onoj čuvenoj "Grit end grajnd" generaciji iz koje je u sastavu ostao još samo plejmejker Majkl Konli.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading