Želimo da budemo najspremnija ekipa na prvenstvu

Autor:

Sport

27.05.2019

21:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripreme ženske košarkaške reprezentacije Srbije za Zlatiboru ulaze u treću nedelju. Kiša i tmurno vreme ne utiču na radnu atmosferu, koja iz dana u dan popravlja formu srpskih košarkašica.

RepublikaFoto: Kss.rs
Košarkašice Srbije

- Za sada je sve veoma dobro. Došle smo na Zlatibor sa ciljem da radimo na fizičkoj spremi i izdržljivosti, jer je naš glavni cilj da na šampionatu budemo tim koji će i u odbrani i u napadu igrati najagresivniju košarku. Većina devojaka je dobro upoznata sa Marininim sistemom. Obraćamo posebnu pažnju na osnovne principe odbrane i napada. Želimo da budemo najspremnija ekipa na prvenstvu - rekla je Maja Miljković.

Pripreme reprezentacije zvanično su počele 15. maja, međutim, prva grupa igračica, među kojima je bila i Maja Miljković, počela je sa uvođenjem u sistem rada 1. maja.

- Napredujemo svakog dana. Dostigli smo određeni nivo, ali to još uvek nije onaj nivo na kome želimo da budemo. Ne bi ni bilo u redu da smo već sada došle do vrhunca forme. Imamo još mnogo prostora za napredak. Naša prednost treba da bude brza i moderna košarka, sa veoma agresivnim napadom i odbranom. Takođe, meni je lično velika privilegija što ćemo imati priliku da igramo pred našim navijačima, porodicama i prijateljima - istakla je Maja Miljković.

Ona se slaže sa činjenicom da će Srbija na prvenstvu igrati u najtežoj grupi.

- Od prvog dana smo upoznate sa kvalitetima naših protivnica, pa smo krenule da analiziramo i da se spremamo. Smatram da to treba da bude naša prednost. Trenutno su nam u glavama prve tri utakmice na turniru, koje su i najvažnije i na to smo skoncentrisane maksimalno - zaključila je Maja Miljković.

Naš tim takmičenje počinje u grupi D u Zrenjaninu, gde će u "Kristalnoj dvorani" igrati protiv selekcija Belorusije, Rusije i Belgije. Evropsko prvenstvo počinje 27. juna, a šest prvoplasiranih ekipa obezbediće plasman na kvalifikacione turnire za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading