Brejk Golden Stejta: Iguodala rastužio Toronto i doneo izjednačenje Voriorsima!

Autor:

Sport

03.06.2019

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Golden Stejta savladali su rano jutros Toronto 109:104 i izjednačili u velikom finalu NBA lige na 1:1.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Andre Iguodala

Aktuelni šampion najjače lige na svetu izjednačio na 1-1 u seriji i sada ima brejk prednosti, koji će pokušati da potvrdi pred svojom publikom u Ouklendu.

Ključni koš na utakmici postigao je iskusni Andre Igudala, koji je na šest sekundi do kraja susreta pogodio trojku za nedostižnih +5 (109:104).

Razlika između dva sata je bila oko tri sekunde i Reptorsi nisu želeli da prave faul, već su pokušali udvajanjem da dođu do lopte.

Kada je Kari poslao loptu ka Livingstonu, Kavaj Lenard je bio milimetrima blizu da je ukrade. Međutim, kako nije uspeo u toj nameri, Livingston je dodao loptu do Igudale, koji je ostao sam na 45 stepeni.

Igi se namestio i pogodio šut van linije 7,24. Time je stavio tačku na utakmicu i doneo Voriorsima veliku pobedu.

Pored trojke Igudale, važni period meča bio je krajem druge i početkom treće četvrtine kada je Golden Stejt napravio seriju od 18:0. Izabranici Stiva Kera napravili su ključnu razliku i od tog trenutka kontrolisali su meč.

Na kraju su uspeli da izdrže naleze Reptorsa, koji nisu bili raspoloženi kao u prvom susretu. Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Klej Tompson sa 25 poena, Stef Kari je ubacio 23, Drejmond Grin je imao učinak od 17 poena, 10 skokova i devet asistencija.

Važnu ulogu imao je i Demarkus Kazins sa 11 poena, 10 skokova i šest asistencija, dok je junak Andre Igudala imao osam poena i osam skokova.

U poraženom timu Kavaj Lenard imao je 34 poena i 14 skokova, heroj iz prvog susreta Paskal Sijakam ubacio je svega 12, uz 5/17 iz igre, Lauri je imao svega 13, a Mark Gasol šest poena.

Treća utakmica igra se u noći između srede i četvrtka od 03.00, a domaćini su Golden Stejt Voriorsi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading