STOP IŽIVLJAVANJU, IGRAJMO KOŠARKU!

Autor:

Sport

12.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Finalna serija plej-ofa Košarkaške lige Srbije se ipak nastavlja! Predsednik Partizana Ostoja Mijailović, nezadovoljan dešavanjima u prvom susretu u kojem su poraženi od Crvene zvezde sa 98:94, najavio je da će možda istupiti iz lige, ali je dan kasnije ipak odlučeno da večeras izađu na parket Pionira pred svojim navijačima (19.00, Arena sport 1).

RepublikaFoto: Starsport
Gagić u duelu sa Ristićem!

Kako se navodi, oni su nezadovoljni skandaloznim dešavanjima kako na tribinama tako i na samom teren u meču čiji je Zvezda bila domaćin.

- Partizan će ponovo staviti interese srpske košarke iznad svega i nastaviti učešće u finalnoj seriji. Želimo da se ona okonča u najboljim mogućim uslovima uprkos veoma nezdravoj atmosferi, koju su kreirali drugi. Ovo takmičenje ne sme da predstavlja poligon za iživljavanje pojedinaca. Partizan po okončanju lige zahteva hitne promene na svim nivoima u KLS. Aktuelno rukovodstvo je nesposobnost dokazalo tokom prethodnih godina - saopšteno je iz Partizana.

Crno-beli dodaju da su dešavanja u KLS veoma štetna za samu državu, koja pomaže sport. U prilog tome su se osvrnuli na uvrede zvezdaša na račun Andree Trinkijerija na nacionalnoj osnovi, zbog čega su crveno-beli kažnjeni sa 84.000 dinara. Međutim, kažnjen je i Italijan sa 60.000 dinara zbog isključenja, a crno-beli sa još 24.000 jer njihovi igrači nisu došli na konferenciju za medije, a Renfro je dobio tehničku grešku.

- KLS se više ne sme finansirati isključivo od kazni, već od sponzora i prodaje TV prava. Tehničke i isključujuće greške se dosuđuju po nahođenju. Uvrede igrača, njihovih porodica, kao i šovinističke uvrede ne smeju prolaziti nekažnjeno ili uz blage kazne - dodaje se u saopštenju.

RepublikaFoto: Starsport
Andrea Trinkijeri

Povodom promene stava Partizana i odluke da ipak izađu na teren, Srpski telegraf je kontaktirao i sa predsednikom Crvene zvezde Nebojšom Čovićem, ali on nije želeo da komentariše dešavanja u finalnoj seriji.

Simanić: Samo čvrsto do pobede

Prva utakmica finala trajala je zbog prekida mnogo duže nego što je predviđeno, zbog čega se košarkaš Zvezde Boriša Simanić nada da se ista slika neće ponoviti.

- Valjda meč neće opet trajati dva i po sata. Ako od prvog minuta budemo čvrsti, imamo dobre šanse da trijumfujemo na njihovom terenu. Prvu utakmicu je obeležio veliki broj poena, a nama više odgovara da čvrstom odbranom dobijamo mečeve - istakao je Simanić, dok igrači Partizana nisu davali izjave između prvog i drugog susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading