EVO šta je HEROJ Partizana, Rade Zagorac, rekao nakon meča!

Autor:

Sport

12.06.2019

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Partizana su pobedom nad Crvenom zvezdom izjednačili u finalnoj seriji, a heroj crno-belih bio je krilni košarkaš Rade Zagorac, koji je na tri sekunde pre kraja ubacio odlučujuću trojku.

RepublikaFoto: Starsport

Partizan je pobedio rezultatom 73:72 i na taj način izjednačio u seriji na 1:1.

- Jako zahtevan meč i košarkašima Zvezde i nama. Vrlo je zagušljivo i to troši mnogo energije. U takvim situacijama ni mozak ni mišići ne mogu da funkcionišu optimalno u takvim uslovima. Ali, kako je nama, tako je i njima. Veoma mi je drago što smo izjednačili i što se vraćamo na njhov domaći teren bez brejka i što smo sada mi ti koji mogu da oduzmu rivalu prednost domaćeg terena - rekao je Zagorac.

Novinare je zanimalo da li je poslednji napad organizvan tako da baš Zagorac šutira, uzveši u obzir da do tog trenutka nije dobro šutirao na meču.

- Nismo insistirali da se šutne za tri poena u poslednjem napadu. Odgovarao nam je i produžetak, ali sam ja odlučio da je previše vruće da se igra i produžetak - rekao je kroz šalu meč-viner druge utakmice finala i nastavio da govori o poslednjem šutu.

RepublikaFoto: Starsport

- Kada je takva situacija imate dve opcije – da se potpuno demorališete i potonete i odete sa meča kao gubitnik ili da budete svesni da gore ne može i preuzmete odgovornost bez prevelikog razmišljanja - zaključio je nekadašnji košarkaš Mege, Betisa i Memfis Grizlisa.

Zagorac je meč završio sa pet poena, ali su svih pet bili ključni za pobedu crno-belih u samom finišu. Iz igre je šutirao 2/9, a imao je i 2 skoka za 23 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading