KARI: Teško je, boli...Ali nas motiviše

Autor:

Sport

14.06.2019

08:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaš Golden Stejta Stef Kari istakao je da 'priča nije gotova' uprkos tome što je njegov tim poražen u finalu NBA lige od Toronto Reptorsa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Stef Kari

Voriorsi su poraženi u šestom meču sa 114:110 u Orakl Areni, te nisu uspeli da odbrane titulu koja je u njihovom posedu bila poslednje dve sezone.

- Moram na početku da odam priznanje Torontu na fantastično odigranoj seriji. Došli su i pobedili. Igrali su fantastično u svakom segmentu. Teško je biti na ovoj strani, izgubili smo u finalu. Međutim, dokazali smo ko smo kao tim, borili smo se sve vreme. Falio nam je jedan posed. Možemo da razmišljamo kako smo pretrpeli težak poraz, ali ono što mi jesmo, karakter ovog tima nam ne dozvoljava da mislimo da je gotovo. Ne bih se kladio protiv nas u ovoj fazi sledeće godine. Ponosni smo na sve što smo uradili, ali nije gotovo.

Reptorsi su na minut i 55 sekundi pre kraja vodili 108:102, Voriorsi su se vratili i čak su imali napad za pobedu. Napad je, naravno, bio za Stefa Karija, ali odlični strelac nije bio precizan.

- Izgledalo je da sam u dobroj situaciji. Šutnuo sam, ali nisam pogodio. Život se nastavlja.

Klej Tompson je tokom utakmice doživeo tešku povredu.

- Teško je, Klej je igrao odlično. Doskočio je loše. Morate da mislite o momku i koliko on voli da igra. Nije pitanje o tome šta znači za tim.

Bila je to poslednja utakmica u Orakl areni.

- Mnogo je emocija. Ova serija se završila na ružan način. Međutim, imamo mnogo sećanja vezanih za ovu halu. Kad god prođem pored, setiću se svega što smo uradili ovde. Ali vreme je da stvorimo nove uspomene, okrenemo stranu za nove i veće stvari.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Upitan da uporedi ovaj poraz sa finalom 2016. koji su Voriorsi takođe izgubili, Kari je rekao:

- Poraz boli bez obzira na situacija i niko ga ne voli. Bez obzira da li je šesta ili sedma utakmica. Najvažnije je kako se vratite. Ovo nas motiviše da se suočimo sa novim izazovima. Bićemo kako treba.

Očekuje se da tokom leta Golden Stejt pretrpi velike promene...

- Nisam siguran, mnogo odluka treba da se donese. Kao pravi šampioni trebalo bi da se prilagodimo bez obzira na sastav i nadam se da ćemo nastaviti sa istim rezultatima. Biće promena, ali uživaćemo u letu, odmoriti od igre, osvežiti s. Videćemo šta će doneti nova sezona. Teško je sada govoriti o tome, ali priča još nije gotovo - zaključio je sjajni plej.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading