ĐORĐEVIĆ: Ko došao, dobrodošao u eliminacionoj fazi!

Autor:

Sport

05.09.2017

17:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević prezadovoljan je svim segmentima igre u pobedi ”orlova” nad Velikom Britanijom.

RepublikaFoto: Kss.rs
Ponosan na svoje izabranike: Aleksandar Đorđević

- Izuzetno poštujem Veliku Britaniju, svaki meč koji su igrali, igrali su jednako jako. Nikad se nisu predavali, nisu menjali svoj stil igre. U redu, mi smo bili jači tim, pobedili smo, ali bila je teška utakmica. S njima ne smete, ne možete da se opustite. U prve tri utakmice prosečno su postizali 84 poena, imaju sjajne šutere za tri poena, odlične tehničare, mi smo ih spustili na 68 poena - ističe selektor. 

Đorđević je dao veću šansu igračima sa manjom minutažom iz prethodnih duela.

- Moji momci su od starta imali odličan stav, odigrali smo stabilno, nismo oscilirali. Mnogo igrača je bilo odlično u odbrani, momci sa klupe su odradili odličan posao. Kontrolisali smo skok, imali dosta ofanzivnih skokova u prvom poluvremenu što nam je dalo dosta drugih opcija koje smo znali da rešimo. Moramo još bolje da gradimo napadački, mislim da će to kroz takmičenje doći do još bolje lucidnosti. Nismo mnogo grešili, samo sedam, što je iznenađenja za mene. Pozitivno iznenađenje za mene - rekao je  Đorđević. 

- Dobra stvar je i 27 asistencija. Konačno smo došli do protoka lopte, do saradnje igrača. Video sam ekstra pas, želju da se igra jedan za drugog, stvarno su dobro iščitali utakmicu. Nije bilo lako posle Turske, gde je potrošeno mnogo energije, ne samo fizičke nego i mentalne, da se ponovo uključimo i budemo maksimalno koncentrisani. Prilično sam zadovoljan tim segmentom kod ekipe. Sigurno jedna od primarnih stvari o kojima smo razmišljali. Mislim da su svi dali doprinos ovoj pobedi. Polako ulaze u foksus šta je takmičenje, da ne moraju da se opterećuju individualnim stvarima, da doprinesemo timskoj igri i timskom rezultatu. Dobar način kroz energiju, odbranu, ono što smo tražili. Mislim da smo bili veoma koncentrisani. Imali smo snagu i kretali iz odbrambenog aspekta  - dodao je selektor. 

Posle dana pauze sledi nam borba za prvo mesto u grupi koje odlučuje protivnika u eliminacionoj fazi Evropskog prvenstva na koje selektor Aleksadar Đorđević gleda realno i optimistično.

- Kad smo mi još kalkulisali? Niti imamo prava, niti možemo niti nas to interesuje. Igrali smo svaku utakmicu na pobedu, i to je jedino što možemo i smemo da priuštimo. Ne postoji druga opcija. Ko došao, dobrodošao. Poštujemo svakoga, ne bojimo se nikoga. Izvolite - istakao je Đorđević. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading