Amerikanci pogurali srpske basketaše u četvrtfinale!

Autor:

Sport

21.06.2019

19:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Basket reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Holandiji. Veliku pomoć našim momcima učinili su Amerikanci, koji su pobedom nad domaćinom turnira trasirali put braniocima trofeja u nok-aut fazu.

Dušan Domović Bulut

Srbija je u grupi A najpre ubedljivo savladala Tursku 22;10, u poslednjem meču dana i reprezentaciju Južne Koreje 21:16, a u međuvremenu SAD su bile bolje od Holandije 15:14 na zadovoljstvo Dušana Domovića Buluta i njegovih saigrača. 

Naši momci nisu imali prevelikih problema u duelima protiv autsajdera Turske i Južne Koreje. Ipak, morali smo sa strepnjom da očekujemo rezultat duela Sjedinjenih Američkih Država i domaćina Holandije.

Reprezentacija SAD nije kalkulisala iako je ranije obezbedila mesto među osam najboljih i pred prepunim tribinama u Amsterdamu ostvarila je i četvrtu pobedu i sa maksimalnim učinkom najavila borbu za medalje.

Dvostruki uzastopni prvaci sveta u subotu u četvrtfinalu će se sastati sa prvoplasiranom ekipom iz grupe C - Fracuskom.

Plasman u četvrtfinale obezbedila je i selekcija Slovenije, koja je sa učinkom 3-1 zauzela drugo mesto u grupi C i tako zakazala duel sa SAD.

Završnicu Svetskog prvenstva pratite na kanalima Sport Kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading