Miško Ražnatović zamalo nije napravio najveću grešku u životu: Kako je Nikola Jokić postao Denverov "džoker"?

Autor:

Sport

24.06.2019

17:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih košarkaša Srbije i NBA lige, posle naporne sezone u kojoj je njegov tim posle šest godina igrao u plej-ofu, odmara u rodnom Somboru i čeka početak priprema sa reprezentacijom za Svetsko prvenstvo koje se ove godine održava u Kini. A u međuvremenu Amerikanci donose priču kako Nikola zamalo nije završio u NBA ligi gde je posle dve sezone naterao ceo svet da zapamti ime Nikola Jokić.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Jokić

Sa druge strane okeana, u Denveru idalje se priča o sezoni u kojoj je igrao na Ol-staru, nizao tripl-dablove i postao član najbolje petorke lige. Tako je zvanični sajt NBA lige preneo tekst o tome kako je zapravo Jokić "otkriven" i šta se sve događalo pre nego je popularni Džoker postao to što danas jeste.

Naime, Nikola Jokić izabran je kao 41. pik od strane Denvera na NBA draftu 2014. godine. I sve to ne bi bilo čudno da Nikola celu "dramu" oko izbora nije prespavao. Staloženi Somborac koji ne voli pompu potpuno se isto ponašao tada, kao član Mege, baš kao i danas, kada je prvi centar Denvera i Ol-star kojeg bi poželeo svaki košarkaški tim na svetu.

Njega ni malo nije dotaklo što je njegovo ime pročitano van zvaničnog prenosa. Ono što je posebno zanimljivo, na tom draftu nije ni trebalo da se nađe, jer je prema navodima Majka Singera iz Denver posta, agent košarkaša Miško Ražnatović želeo da povuče Jokićevu prijavu za draft. Popustio je tek pošto je dobio uveravanja od strane Denvera da će biti izabran kao 41. pik.

Sa druge strane, i  Tim Koneli, Predsednik za košarkaške operacije Denvera za Sport radio 104.3 iz svog ugla ispričao je svoje viđenje Nikolinog dolaska u klub.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

- Razmišljali smo o prethodnim draftovima kada su timovi propuštali igrače poput njega. I Mark Gasol nije bio Adonis kada je bio izabran u drugoj rundi, ali je izrastao u odličnog košarkaša. Tako smo znali da je odličan dodavač i da ima izvanredan osećaj za igru - rekao je Koneli.

U tekstu se dalje navodi da je Nikola igrao košarku na malom košu okačenom o vrata kuće gde je u dve sobe živeo sa roditeljima, braćom i bakom, i potom se nastavlja sa pričom o prelasku u Megu kada je imao 16 godina. 

U tekstu podsećaju i na činjenicu da je Jokić bio na pragu potpisa za Barselonu, što je svojevremeno potvrdio i njegov menadžer Ražnatović, ali je dok je igrao meč pred predstavnicima kluba, potpisivanje ugovora ipak odloženo. Nikola je odigrao najgori meč ikada. Tako je došao u NBA, gde je prvo igrao letnju ligu u kojoj je prosečno beležio 8 poena, 6.2 skoka i 1.4 blokade po meču uz 21 minut na terenu.

Nikola je želeo da ostavi trag u klubu, a na tom putu mu je stajala propisana dijeta koja je podrazumevala i prestanak konzumiranja gaziranih sokova, koje je pio u velikim količinama. Tako je jednom prilikom izjavio da je poslednji sok popio u avionu, na putu za Denver, da bi se potom potpuno posvetio treninzima.

U završenoj sezoni upisao prosek od 20.1 poena, 10.8 skokova i 7.3 asistencije u regularnom delu i u plej ofu na 14 utakmica 25.1 poen, 13 skokova i 8.4 asistencije.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading