Partizan na spisku Evrokupa, ali šta to uopšte znači?

Autor:

Sport

25.06.2019

17:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastavljen je spisak timova koji će na jesen učestvovati u novom izdanju Evrokupa. Na spisku se trenutno nalazi 25 imena, odnosno jedno više u odnosu na broj klubova koji će učestvovati u samom takmičenju. Razlog leži u činjenici da će jedan od ovih timova sledeće godine igrati u Evroligi, zahvaljujući specijalnoj pozivnici koju će dodeliti ovo takmičenje u danima koji predstoje. Nezvanično, najbliži ovom mestu su Zenit i Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Rade Zagorac

Takmičenje počinje u oktobru, a u njemu će se naći klubovi iz 11 različitih liga. Povratnici u takmičenje su klubovi iz Grčke i Izraela, a zanimljivo je da će i aktuelni šampioni Lige šampiona koju organizuje FIBA, Virtus iz Bolonje, nastupati u „rivalskom“ Evrokupu.

Na vrhu liste nalaze se tri tima iz regionalne ABA lige - Budućnost iz Podgorice, Partizan i Cedevita Olimpija iz Ljubljane. Iz Francuske nam dolaze Monako, Limož i Nanter, a dva predstavnika daće Nemačka, pa će u Evrokupu ove sezone zaigrati Oldenburg i Ulm.

Čak četiri predstavnika dolaze iz italijanskog Palakanestra. Tako će u drugom po jačini košarkaškom takmičenju u Evropi ove sezone zaigrati šampion tog prvenstva, Venecija, kao i Trento, već pomenuti Virtus iz Bolonje, kao i Breša. Španska ACB liga daje tri tima, pa će tako Unikaha, Huventud i River Andora braniti čast ove zemlje.

Tofaš, Galatasaraj i Darušafaka dolaze iz turskog košarkaškog šampionata, a prema preliminarnom spisku, tu su i tri kluba iz VTB lige - Uniks, Zenit i Lokomotiva iz Kubanja.

Spisak kompletiraju Promiteas iz Patrasa, Ritas Viljnus, Arka iz Gdinje i Makabi Rišon iz Izraela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading