Srbija se oprostila od Varajića!

Autor: Ilija Momčilović

Sport

29.06.2019

03:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni bivši jugoslovenski i srpski košarkaš Žarko Varajić, koji je posle duže bolesti preminuo u 68. godini, sahranjen je petak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

RepublikaFoto: KSS
Žarko Varajić

Nekoliko sati pre sahrane održana je komemoracija u Skupštini grada Beograda, a od slavnog košarkaša emotivnim govorima oprostili su se predsednik KS Srbije Predrag Danilović i potpredsednik Olimpijskog komiteta Žarko Zečević.

Poslednjem Varajićevom ispraćaju, pored pomenutih, prisustvovao je i Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i mnogi ljudi iz sveta sporta Pešić, Bodiroga, Maljković, Vujošević, Dalipagić, Tanjević, Kićanović, Tumbaković, Petković. Porodica i brojna rodbina bili su neutešni zbog Žarkovog preranog odlaska.

Varajić je ostavio neizbrisiv trag u srpskoj košarci, kao reprezentativac osvajao je medalje na OI u Montrealu 1976, zlato na EP u Liježu 1977, bronzu dve godine kasnije u Torinu, zlato na Mediteranskim igrama 1975. godine. U klupskoj karijeri Varajić je ostao upamćen kao član Bosne i rekorder po broju postignutih koševa na jednom meču (45 poena) u finalu Kupa šampiona protiv Emersona. Varajić je bio sportski direktor muških reprezentativnih selekcija u KS Jugoslavije, SCG i Srbije, zamenik Saveznog ministra za sport, ali i dobitnik mnogobrojnih nagrada i priznanja.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading