ANA: RUKA MI JE PUKLA, ALI DAĆU SVE OD SEBE DA ZAIGRAM!

Autor:

Sport

06.07.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija ranjena ulazi u polufinale Evropskog prvenstva! Naše najbolje košarkašice udariće u subotu (20.30, RTS 2) na Španiju u borbi za veliko finale u Štark areni, a može se desiti da će u boj morati bez najjačeg oružja. Ana Dabović (29) odigrala je veći deo četvrtfinala protiv Švedske (87:49) sa bandažom na ruci, da bi selektorka Marina Maljković u petak potvrdila najstrašnije sumnje.

RepublikaFoto: FIBA
Ana Dabović

- Ani je definitivno slomljena kost. Treba da ide na dodatne preglede... videćemo - ostala je nedorečena selektorka Marina Maljković, uz bojazan da iskusna košarkašica možda neće biti u sastavu, što bi bio veliki hendikep.

NEMA PREDAJE

Međutim, Dabovićeva se ne predaje tako lako, što je potvrdila i u razgovoru za Srpski telegraf.

- Odmah sam znala da sam slomila šaku. Boriću se i ovako protiv Španije ako budem mogla, stegnuću zube. Samo da mi lekari dozvole posle svih dodatnih analiza. Uostalom, šutiram desnom rukom - optimistična je bila Dabovićeva.

RepublikaFoto: Starsport
Sonja Petrović

Samopouzdanja ne manjka ni Sonji Petrović (30) iako je svesna da će sa druge strane terena biti aktuelne vladarke kontinenta, vicešampionke sa Olimpijskih igara u Riju i bronzane sa prošlogodišnjeg Mundobasketa. Nije je uplašila ni činjenica da nikada nisu dobile narednog rivala.

JEDNOSTAVAN RECEPT

- Znamo recept za Španiju - ne smemo da se opustimo nijedan minut jer su prejaka ekipa. Špankinje su jedine koje mogu da nam pariraju energijom i borbenošću. Ali možemo da ih zakucamo. Ne mislim bukvalno, to nije odlika ženske košarke i nama je obruč previsoko, ali imamo snage da ih figurativno prizemljimo pred našom publikom u grotlu Arene. Verujte mi, one se sada više plaše nas nego mi njih iako ih nikada nismo pobedile - istakla je Petrovićeva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading