Partizan dogovorio Amerikanca iz Sasarija, ali sprema još jedno veliko pojačanje!

Autor:

Sport

09.07.2019

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Već je postalo veoma uzbudljivo na košarkaškoj pijaci kada govorimo o timovima koji dolaze iz regionalne ABA lige. Najveće korake za sada su povukli Crvena zvezda i Mornar, a njima se, kako se čini, polako priključuje i beogradski Partizan.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Partizana

Naime, prema nezvaničnim informacijama koje dolaze od specijalizovanog košarkaškog sajta Sportando, Vilijam Mozli je blizu dogovora sa crno-belima. Ovaj košarkaš je čitavu profesionalnu karijeru za sada proveo u italijanskom Palakanestru, a prethodne sezone nastupao je za Trst. Prethodno može da se pohvali nastupima za Fortitudo Bolonju, Ferentino, Rekanati, Latinu i Lenjano.

Tokom prethodne košarkaške godine, Mozli je imao sasvim solidan prosek od 7,6 poena po utakmici uz 3,4 skoka i 1,4 blokade. Amerikanac igra na poziciji centra, a najpoznatiji je po tome što je u NCAA ligi kao junior postavio rekord po broju blokada u jednoj sezoni. Vilijam Mozli ih je tada imao čak 156 na 32 odigrane utakmice.

Drugi izvori navode da je jedan košarkaš već potpisao ugovor sa Partizanom, i to na dve godine. Reč je o Rašonu Tomasu, koji je, kao i Mozli, prethodnu sezonu proveo igrajući u italijanskom košarkaškom šampionatu. Američki košarkaš bio je član Dinamo Sasarija koji je u velikom finalu poražen od Venecije sa 4:3 u seriji.

Rašon Tomas može da igra na poziciji broj četiri. Pre Sasarija igrao je za razvojni tim Oklahome, a nastupao je i za Tandere u NBA Letnjoj ligi. Igrajući za Dinamo Sasari tokom prethodne sezone beležio je u proseku 12,5 poena po meču uz 2,1 asistenciju i 6,6 uhvaćenih lopti. Navodno, ovaj košarkaš je imao dogovor i sa Makabijem iz Tel Aviva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading