Evo zašto je Mirotić odjavio Špance!

Autor:

Sport

09.07.2019

17:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski košarkaš crnogorskog porekla Nikola Mirotić neće igrati za reprezentaciju Španije na Mundobasketu u Kini, a sada je objavio i razloge zbog kojih se odlučio na takav potez.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nikola Mirotić

- Košarkaški savez Španije je objavio spisak igrača za naredno Svetsko prvenstvo i uprkos insistiranju selektora Serđa Skariola i predsednika Saveza Horhea Garbahose, morao sam da donesem tešku odluku i ne igram na turniru - kaže Mirotić u svom saopštenju.

Savez je u ponedeljak objavio spisak na kom se od zvučnijih imena nalaze Riki Rubio, Mark Gasol, Rudi Fernandez, Viktor Klaver, Huančo Ernangomez, Serhio Ljulj... ali nema Serhija Rodrigeza, ali ni Mirotića.

- Prethodnih nedelja je bilo velikih promena u mom životu i porodici. Ti zahtevi su, uz kraj naporne NBA sezone doveli mene u ovu situaciju. Tokom sezone sam imao dve teške povrede, zglob na nozi, a onda i na ruci. Obe povrede su usporile moj napredak iako sam se maksimalno zalagao. Zbog toga sam odlučio da preko leta radim na sebi kako bih se sledeće sezone u Evropi vratio najbolji što mogu da budem. To mi je potrebno i ubeđen sam da to treba da uradim - navodi Mirotić.

On na kraju saopštenja dodaje da je i dalje posvećen obavezama u KSŠ i da će biti maksimalna podrška reprezentativnim drugovima tokom prvenstva.

Ovakav potez košarkaša donekle je izazvan i činjneicom da je Mirotić potpisao veoma unosan ugovor sa Barselonom. Za evropske prilike između 3,9 i 5,2 miliona neto novca po sezoni, pa tako četiri godine - nije malo.

Time je postao i najplaćeniji evropski košarkaš ispred Alekseja Šveda (3,6 miliona) i onda je jasno da su mu verovatno i iz stručnog štaba Barselone "savetovali" zašto ne bi trebalo da igra na Mundobasketu.

Inače, ovo je dobra vest i za Srbiju koja se ukršta sa Španijom u drugoj fazi prvenstva koje traje od 31. avgusta do 15. septembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading