Peti Srbin u novoj sezoni NBA: Smailagić potpisao četvorogodišnji ugovor sa Golden Stejtom!

Autor:

Sport

13.07.2019

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska košarkaška četa u NBA ligi od subote je i definitivno postala jača za još jedno ime! Talentovani Alen Smailagić zvanično je postao član Golden Stejta pošto je odličnim igrama u Letnjoj ligi opravdao poverenje ljudi iz kluba.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Alen Smailagić

Kako je objavljeno, Smailagić je sa "Voriorsima" parafirao četvorogodišnji ugovor vredan 6.130.000 dolara, ali su samo prve dve godine garantovane!

Smailagić je prošlu sezonu proveo u filijali Golden Stejta gde je pokazao ozbiljne znake napretka. Prosečno je beležio devet poena i četiri skoka u dresu Santa Kruz Voriorsa, a skupio je čak 47 utakmica. Zbog toga su ga "Voriorsi" i birali na ovogodišnjem Draftu kao devetog pika druge runde. Momak iz Koteža narednog meseca puni 19 godina i bio je najmlađi košarkaš u istoriji Razvojne lige!

Smailagić je takođe postao tek treći košarkaš u istoriji koji je na Draftu bio izabran iz Razvojne lige posle Grka Tanasisa Adetokumba i nigerijskog centra Čukvudijeberea Maduabuma, a tek sedmi koji je igrao u G ligi pre nego što je prešao u jedan NBA tim.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading