Imao je brutalnu MVP sezonu u NBA, ali on kaže da je tek na pola svog potencijala!

Autor:

Sport

14.07.2019

13:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji igrač Milvoki Baksa Janis Adetokumbo u prethodnoj sezoni proglašen je za najkorisnijeg igrača NBA, a izjavio je za medije da oseća da se nalazi tek na 60 odsto svog potencijala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis Adetokumbo

Grčki krilni košarkaš dominirao je pod NBA obručima u prethodnoj sezoni, a u proseku je imao 27,7 poena, 12,5 skokova, 5,9 asistencija, 1,5 blokada i 1,3 ukradene lopte, pa je u glasanju za najboljeg u sezoni završio ispred Džejmsa Hardena.

 - Postoje brojne stvari koje mogu da popravim. Moram da gledam sebe pre nego što pogledam bilo koga drugog. Ima stvari na kojima treba još da se radi“, rekao je Adetokumbo za američki ESPN.

- Mnogi kažu: ‚Ti si MVP, dominantan si, jedan od najboljih igrača na svetu‘, ali ja mislim da mogu da budem bolji. Mislim da sam sada na 60 odsto svog potencijala, i mogu da se poboljšam - dodao je grčki reprezentativac.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Janis Adetokumbo

Mnogi kao jedno od najupečatljivijih mesta za napredak vide šut za tri poena - Janis je u prethodnoj sezoni u proseku iz igre šutirao nešto manje od 58 odsto, ali je van linije 7,26 metara pogodio tek 25,6 odsto šuteva.

- Ulazim u sedmu godinu svoje NBA karijere, to je stvarno ludo. Moj cilj je da igram dugo i budem bolji. Zašto za Bakse ne bih igrao 20 ili 25 godina? Želim da moj tim pobeđuje, ako zadržimo ovakav stav i pristup nema razloga da ne budem kao Stef Kari, Dirk Novicki, Kobi Brajant ili Tim Dankan, koji su svoje timove vodili do titula. Žao mi je što je Kavaj Lenard otišao iz Reptorsa na Zapad. Želeo bih da još jednom odmerimo snage u plej-of seriji - izjavio je Grk, čiji je tim u prethodnoj sezoni nakon dominantne 82 utakmice bio prvi u Istočnoj konferenciji, ali ih je u finalu Istoka pobedio tim budućih šampiona Toronto Reptorsa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading