"Orlovima" laganica grupa u kvalifikacijama za EP

Autor:

Sport

22.07.2019

12:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji košarkaši Srbije saznali su imena rivala u predstojećim kvalifikacijama za Evrobasket 2021. koji će se odigrati u četiri zemlje - Nemačkoj, Gruziji, Češkoj i Italiji

RepublikaFoto: Starsport
Navijači Srbije

Košarkaška reprezentacija Srbije će u kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine igrati u Grupi E sa Finskom, Gruzijom i protiv pobednika pretkvalifikacione grupe u kojoj su Švajcarska, Portugal i Island.

Evropski vicešampion može da bude zadovoljan žrebom, pošto put do završnog turnira ne bi trebalo da bude zahtevan. Gruzija kao jedan od domaćina Evrobasketa biće jedan od rivala Srbije, iz naše grupe će prolaz dalje obezbediti samo dve najbolje plasirane ekipe, uz Gruziju koja će igrati van konkurencije. 

Na žrebu su se našle 32 zemlje koje su podeljene u osam grupa po četiri tima. Igraće se po "round robin" sistemu, odnosno svaka ekipa sa svakom, kod kuće i na strani, a po tri najbolja tima iz svake grupe izboriće plasman na Evropsko prvenstvo.

Pred sam žreb treba znati da će ekipe iz prvog šešira biće žrebane u Grupe A, C, E i G, zajedno sa ekipama iz četvrtog (Finska, Nemačka, Češka, Poljska), petog (Gruzija, Crna Gora, Belgija, Izrael) i osmog šešira (kvalifikanti), dok će timovi iz drugog šešira biti žrebani u Grupe B, D, F i H, sa ekipama iz trećeg, šestog i sedmog šešira. 

U predigri za Evropsko prvenstvo biti i sami domaćini završnog turnira, s tim što će oni igrati van konkurencije pa će iz njihovih grupa plasman na veliko takmičenje obezbediti samo po dva najbolja tima. Poslednji, osmi šešir biće popunjen posle odigravanja poslednje runde predkvalifikacija, koje su na programu od 3. do 21. avgusta.

Kvalifikacije za Evrobasket biće odigrane u tri perioda, s tim što će "prozori" za ovu namenu biti otvoreni znatno duže nego za Mundobasket. Prva kvalifikaciona runda trajaće od 17. do 25. februara 2020. godine, sledeća je od 23. novembra do 1. decembra, a poslednja od 15. do 23. februara 2021. godine. Svaki tim će u jednom krugu igrati dve utakmice. 

GRUPE

Grupa A: Španija, Poljska, Izrael, Slovačka/Kipar/Rumunija

Grupa B: Italija, Rusija, Severna Makedonija, Estonija

Grupa C: Litvanija, Češka, Belgija, Albanija/Belorusija/Danska

Grupa D: Hrvatska, Turska, Holandija, Švedska

Grupa E: Srbija, Finska, Gruzija, Švajcarska/Portugal/Island

Grupa F: Slovenija, Ukrajina, Mađarska, Austrija

Grupa G: Francuska, Nemačka, Crna Gora, Luksemburg/Kosovo/V. Britanija

Grupa H: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading