Zvanično: Najmlađi kapiten u istoriji Partizana otišao, Vanja Marinković u Valensiji!

Autor:

Sport

23.07.2019

12:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Još od starta leta govorilo se o statusu Vanje Marinkovića u Partizanu. Priče su se intenzivirale nakon što je košarkaš crno-belih izabran od strane Sakramento Kingsa na NBA draftu kao 60. pik, a na sve je tačka stavljena u toku današnjeg dana. Vanja će tako karijeru nastaviti u Valensiji, osvajaču Evrokupa u prethodnoj sezoni i klubu koji će nastupati u Evroligi u narednoj takmičarskoj godini. Njegova otkupna klauzula iznosi 200.000 evra.

RepublikaFoto: Tanjug
Vanja Marinković

U redove Partizana, Vanja Marinković je stigao još kao pionir. Prve minute u seniorskoj ekipi upisao je u sezoni 2013/2014, a tada je imao svega 16 punih godina.  Bilo je to na Kupu „Radivoja Koraća“, nakon kojeg je sada već bivši košarkaš Partizana krenuo u pravi prodor u prvi tim u kojem je igrao sve do kraja minule sezone.

Pred sam start sezone 2015/2016, Marinković je sa samo 17 godina i devet meseci postao najmlađi kapiten kluba u istoriji. Na toj poziciji zadržao se sve do kraja te takmičarske godine, kada se u klub vratio legendarni Novica Veličković koji je ponovo na sebe preuzeo breme „nosioca“ ekipe.

RepublikaFoto: Starsport
Vanja Marinković

Za sve vreme provedeno u Partizanu, Vanja je sarađivao sa čak šest trenera- Duškom Vujoševićem, Petrom Božićem, Aleksandrom Džikićem, Miroslavom Nikolićem, Nenadom Čankom i Andreom Trinkijerijem. U poslednjoj sezoni u crno-belom dresu bio je najbolji strelac ekipe u Evrokupu, a odlične partije pružao je i u regionalnoj ABA ligi, kao i domaćem šampionatu i Kupu „Radivoja Koraća“.

Sa Partizanom je osvojio titulu šampiona Srbije 2014. godine, a može da se pohvali da je sa crno-belima dva puta uzastopno osvojio i nacionalni kup, 2018. i 2019. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading