Sa prvog mesta u osminu finala: "Orlići" nas isprepadali, pa dodali gas!

Autor:

Sport

29.07.2019

18:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu na Evropskom prvenstvu u Volosu pošto je savladala selekciju Turske rezultatom 76:67.

RepublikaFoto: Kss.rs
Srbija vs. Turska

Posle neočekivanog poraza od Velike Britanije, izabranici selektora Slobodana Klipe su u trećem kolu nadigrali Tursku i obezbedili prvo mesto u grupi A.

"Orlići" su odigrali još jedan meč sa dosta oscilacija, ali su ovoga puta u završnici bili bolji od rivala. Srbija je preuzela kontrolu igre u drugoj četvrtini, da bi u trećem periodu stigla i do 11 poena prednosti (43:32).

Sa plus 11 (54:43) naš tim je ušao i u poslednjih deset minuta, ali je onda usledio pad. Turci su stigli do izjednačenja i viđena je još jedna neizvesna završnica.

Pri vođstvu Srbije od 69:66, 20 sekundi pre kraja, Turska je imala tri slobodna bacanja, ali je iskoristila samo jedno, što su "orlići" znali da kazne i sa liije penala dođu do konačnih plus 9.

Najefikasniji u našem timu bili su Langović sa 14, Pažin i Pokuševski sa 12 poena.

Srbija će u osmini finala Evropskog prvenstva igrati protiv četvrtoplasirane ekipe iz grupe B, a to će po svoj prilici biti Litvanija.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading