Kraj jedne trofejne generacije: Bruka Srbije na Evropskom prvenstvu, "klinci" ispali u osmini finala!

Autor:

Sport

31.07.2019

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska reprezentativna košarka doživela je novo veliko i teško razočaranje. Izabranici Slobodana Klipe eliminisani su u osmini finala Evropskog prvenstva u Volosu, pošto je u drami viđenoj na kraju slavila Litvanija sa tesnih 56:54.

RepublikaFoto: Kss.rs
Mladi košarkaši Srbije

Deset sekundi pre kraja utakmice Augustas Marčulijonis, sin legendarnog litvanskog asa Šarunasa imao je šansu da sa penala verovatno stavi tačku na pobedu ekipe s Baltika, ali je oba šuta promašio.

 Nikola Manojlović je uhvatio loptu u svom reketu, prosledio je brzo do Stevana Karapandžića koji je imao dovoljno vremena da organizuje akciju za produžetak, možda i pobedu, ali je umesto toga dozvolio da mu Adomas Sidarevičijus ukrade loptu i tako zapečati sudbinu mladog srpskog tima...

 

 

Generacija do dvadeset godina – pretposlednji.

Igrači do devetnaest godina – sedmi.

Juniori – ispali u osmini finala.

 

 

Srbija je tako posle dva uzastopna evropska juniorska zlata u Bratislavi 2017. i Rigi 2018. godine pretrpela još jedan loš rezultat koji će baciti senku na ono što cela košarkaška javnost s nestrpljenjem iščekuje - Mundobasket A selekcije u Kini za mesec dana. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading