Evrobasket kroz prizmu brojki: EVO ŠTA NAS DRŽI U VRHU, A GDE NISMO TAKO USPEŠNI

Autor:

Sport

11.09.2017

14:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vredni statističari FIBA objavili su poslednje parametre svih košarkaških elemenata, a Srbija se po jednom segmentu ističe u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva.

RepublikaFoto: fiba.basketball/eurobasket
Timska igra najjače oružje "Orlova" do sada

Ono što, za sada, nije bilo glavno oružje naših momaka jeste broj blokada po meču, gde smo tek na 21. mestu, što se ubačenih slobodnih bacanja tiče tu zauzimamo 15. poziciju, dok smo po procentu ubačenih trojki na 13. mestu sa 34,9% uspešnosti.

Ipak, naši košarkaši se posebno ističu po broju osvojenih skokova gde smo četvrti u konkurenciji 24 ekipe sa 38,8 po meču, a ispred nas su samo Španci (44,7), Litvanci (40,3) i Slovenci (39,2).

Kada je o asistencijama reč, a one su odraz i dobre taktike i timskog duha, u samom smo vrhu sa 21,7 po utakmici. To je, za sada, dovoljno za treće mesto, iza Španije (24,5) i Letonije (24,3). Italija, naš naredni suparnik, je 22. sa 15,2 po utakmici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading