Velika borba dve košarkaške sile: Srbija sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini srušila Litvaniju pred prepunom Arenom!

Autor:

Sport

10.08.2019

18:51 >> 21:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Litvaniju 72:68, u drugom pripremnom meču pred Svetsko prvenstvo.

RepublikaFoto: Starsport
Košarkaši Srbije

Izabranici Aleksandra Đorđevića, u do sada najtežem meču na pripremama, odigrali su dobru utakmicu pred punom "Štark" arenom.

Na ovom susretu, prvi put posle tri godine, nastupao je najbolje centar na svetu Nikola Jokić, kojeg je pored terena gledao trener Denvera Majk Meloun, kao i generalni menadžer i legenda litvanske košarke Arturas Karnišovas.

Srbiju za tri dana očekuje meč protiv Litvanije u Kaunasu. Posle toga "Orlovi" putuju na Akropolis kup u Grčku, na kojem će igrati protiv Grčke, Italije i Turske.

Potom sledi put u Kinu (20. avgust) gde će reprezentativci imati poslednji tri provere – protiv Italije, Francuske i Novog Zelanda.

RepublikaFoto: Starsport
Nemanja Bjelica

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa reprentacijama Italije, Filipina i Angole.

Naši košarkaši loše su ušli u utakmicu i Litvanija je to znala kako da iskoristi. Marius Grigonis bio je veoma raspoložen, postigao je osam poena za nekoliko minuta i Litvanci su otišli na +12 (6:18).

Do kraja četvrtine "Orlovi" su uspeli da smanje na jednocifren zaostatak – 13:24.

Tokom druge četvrtine Jokić je ušao u ritam, Bjelica je takođe imao nekoliko dobrih poteza i naša selekcija brzo je došla do egala. Ipak, na poluvreme odlazimo sa zaostatkom od šest poena – 34:40.

RepublikaFoto: Starsport
Pobeda pred brojnom domaćom publikom

U trećoj deonici Bogdan Bogdanović pronašao je dobar ritam i sa osam poena zaredom približio je našu selekciju gostima. Litvanija je uspevala da održi prednost, ali je ona bila minimalna.

Pred poslednjih deset minuta ušlo se s rezultatom 56:59. Tokom četvrte četvrte gledali smo rovovsku borbu, a Nikola Jokić bio je onaj okidač, koji je odveo "Orlove" do pobede.

Centar Denvera odigrao je sjajno u poslednjoj deonici, a meč je na kraju završio s 13 poena. Srbija je otpor Litvanije slomila u poslednja dva minuta, kada su prvo Jokić, a potom i Bjelica snažno zakucali.

U poslednjem minutu Litvanija nije birala dobra rešenj

SRBIJA - LITVANIJA 72:68 (14:23, 20:17, 22:19,16:9)

 

IV ČETVRTINA

10. minut - Šteta, Jokić je imao šansu možda i da reši pitanje pobednika, ali je promašio. Jokić faulira Jankunasa, i završava meč zbog pet penala. Ovacije sa tribina za našeg majstora, koji je upisao 13 poena. Jankunas pogađa samo jedno, 70:68. Grigonis pravi peti faul, Bogdan ima dva bacanja na devet sekundi pre kraja. Bogdanović pogađa oba i rešava pitanje pobednika, 68:72. Litvanci nisu iskoristili poslednji napad i POBEDA SRBIJE! BRAVO MOMCI!

9. minut - Dva puta se odbija posle promašaja lopta Litvancima, ali se na kraju iz trećeg puta konačno branimo... A ondaaa konačno prolazi saradnja Bogdanovića i Jokića, koju je Nikola krunisao zakucavanjem, vodimo 68:67. Sjajna odbrana Srbije, a onda Jokić za Bjelicu, koji zakucava za 70:67.

8. minut - Bespotreban faul Jokića, Lekavičijus ide na liniju penala. Oba puta pogađa, 61:67. Konačno pogađa za tri i Bjelica, posle pet promašaja, 64:67. Usledila je sjajna odbrana Milosavljevića, posle koje je Jović pogodio u kontra napadu, 66:67, tajm-aut Litvanija. U Štark areni 18.150 gledalaca. 

7. minut - Milutinov je odigrao fenomenalnu odbranu protiv Valančijunasa. Ponovo ne prolazi saradnja Jokić-Bogdanović. Valančijunas pravi faul u napadu, pa lupa blokadu Bogdanoviću.

6. minut - Granitna odbrana Srbije, imamo šansu da se približimo rivalu. Sada i Bjelica neprecizan za tri, baš nas ne ide šut danas. 

5. minut - Nekoliko loših napada na obe strane. Ne pogađa ni Jović za tri. 

4. minut - Jokić najviši u skoku, a zatim tera Sabonija na petu ličnu. Štetaaa, izašla je lopta iz koša posle šuta Bogdanovića. Jokić posle sjane role napušta teren, a lukavi Kalnijeetis pogađa za 61:65. 

3. minut - KAKA TROJKA Jokića, Srbija na -2, 61:63. Jokić sad u ekszati, prvo je odigrao dobru odbranu, a onda iznudio novi faul. Lepo je pronašao Jokić Bogdana, ali ovome ispada lopta. Ipak, Arena gori!

2. minut - Geben polovičan sa penala, 56:63. Bogdanović je promašio trojku posle sjajne akcije Srbije, a Jokić hvata loptu i dobija faul i dva penala. Nikola pogađa oba i stiže do osmog poena, 58:63.

1. minut - Litvanci trojkom Gedraitisa otvaraju poslednjih 10 minuta, 56:62. Na drugoj strani Micić ne pogađa.

III ČETVRTINA

10. minut - Lučić šalje Kuzminskasa na liniju penala. Kuzminskas oba puta precizan, 54:59. Greši Gudurić još jednom. Ipak, Litvanci ne koriste svoje šanse za ubedljiviju prednost. Na drugoj strani dva penala za Micića, posle lične greške Lekavičijusa. Micić bez greške, 56:59. Ostala je samo još sekunda do kraja četvrtine, a Lekavičijus je umalo pogodio sa celog terena. Kraj trećeg perioda, Litvanci u vođstvu.

9. minut - Seriju promašaja kucanjem prekida Butkevičijus, 52:57. Lepa saradnja Jokića i Milutinova posle tajm-auta Đorđevića. Milutinov ima dva penala, ali oba promašuje. Gudurič krade loptu, a Lučić u kontri zakucava, 54:57. Tajm-aut Litvanija.

8. minut - Silazna putanja posle šuta Lučića, Srbija prekida seriju rivala, 52:55. Jokić je iznudio ličnu u napadu od strane Sabonija. Sjajno se postavio košarkaš Denvera. Loš napad Gudurića. Valančijunas blokira Micića,

7. minut - Čudna odluka sudija, i novi faul za Jokića, Litvanci ponovo vode, 50:51. Posle promašenog penala, Milosavljević pravi faul i nova bacanja za goste. Uljanovas pogađa oba, 50:53. Gudurič i Milosavljević ne pogađaju iz dobrih pozicija, sa druge strane Litvanci precizni, 50:55.

6. minut - Bogdan iznuđuje treći faul Grigoniisa, ali pogađa samo jedno bacanje, 48:48. Sjajna odbrana Jokića i Lučića, imamo napad za vođstvo. Lučić je fauliran, pa ide na liniju penala. Bivši košarkaš Partizana, je oba puta bio precizan, Srbija po prvi put vodi, 50:48. Sabonis sa distance ponovo poravnava rezultat, 50:50.

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Bogdanović

5. minut - Rampa Jovića nad Lekavičijusu, a onda na drugoj strani IZJEDNAČENJE donosi trojkom Milosavljević, 47:47. Kuzminskas vraća Litvance u prednost, pošto je pogodio jedno bacanje, 47:48. 

4. minut - Sjajna odbrana Srbije, a onda na drugoj strani dominacija Bogdana i sjajan pogodak uiz faul, 41:44. Tajm-aut za goste. Pogađa Bogdan i dodatno, 42:44. Lekavičijus prekida našu seriju trojkom, 42:47. Nastavlja svoju dominaciju Bogdanović i stiže do 15. poena, 44:47.

3. minut - Loši napadi Srbije, Jović greši...KOOOONAČNOO, Bogdan prekida seriju promašaja i pogađa trojku na asistenciju Jovića, 39:44. 

2. minut - Dobra odbrana Milutinova nad Valančijunasom... Bogdanović nikako da namesti ruku, još jednom neprecizan, ovog puta za dva poena. Nismo imali sreće, Bjelica je umalo ukrao loptu Kuzminskasu, da bi onda Litvanac pogodio uz faul, al je bio neprecizan sa penala, 36:44.

1. minut - Treća četvrtina krenula je penalima Bjelice, koji je ponovo pogodio oba, 36:40. Sjajno se snalazi Valančijunas i pogađa uz zvuk sirene svoj peti poen, 36:42.

II ČETVRTINA

10. minut - Ulanovas na sebi svojstven način pogađa, 31:38. EVOOOO i te druge trojke za Srbiju posle brojnih promašaja, pogodio ju je Vasa Micić, 34:38. Tajm-aut za Litvaniju. Faul Gagija Milosavljevića, Kalnijetis nepogrešiv sa penala, 34:40. Bogdanović je dugo gradio poziciju, ali opet nije pogodio za tri. Milosavljević je uhvatio skok, ali i on je bio neprecizan. Kraj prvog poluvremena

9. minut - Boban nastavlja svoju seriju, 31:36. Posle dobre odbrane, lepa akcija Srbije, ali Bogdan ponovo neprecizan. 

8. minut - Gudurić ima priliku da se upiše u strelce sa linije penala, što i koristi i pogađa oba, 27:33. Nastavlja Grigonis da rešeta, 27:35. Sjana minijatura Bobija, pogodak uz faul. Srpski gorostas nažalost nije pogodio dodatno bacanje, 29:35. Litvanci polovični sa penala, 29:36.

7. minut - Jokić je lepo izgradio poziciju za Simonovića, ali Simon promašuje trojku. U nastavku akcije i Jokić promašuje, Srbija za tri šutira 1/9. Malo koškanje Valančijunasa i Birčevića u borbi za loptu. Litvanci pogađaju u završnici napada, 25:33.

6. minut - Valančijunas nastavlja mučenje sa linije penala, nijedno nije pogodio. Težak promašaj Jokića. Uzvraća mu Kalnijetis na drugoj strani.

5. minut - Sjajna saradnja Kalnijetisa i Valančijunasa, 23:31. Đorđević traži tajm-aut. Majstorija Nikole Jokića, i poeni za Srbiju 25:31. 

4. minut - Prvi poeni za Marjanovića posle dobre akcije našeg tima, 23:27. Ne može baš sve da pogodi Kuzminskas, ali Litvanci i dalje imaju napad. Ponovo skaču u napadu Litvanci i pogađaju, 23:29.

3. minut - Bjelica ponovo prodire jako do samog kraja i pogađa uz faul, Litvanija traži tajm-aut. Posle minuta odmora, Bjelica precizan, 21:25.  Majstorski potez Kuzminskasa, 21:27. 

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Jokić

2. minut - Boban Marjanović po prvi put na terenu, ovacije za srpskog centra od strane publike. Kuzminskas sjajnim kucanjem prekida našu seriju, 18:25.

1. minut - Srpski centar poentirao je preko Sabonisa, 16:23. Litvanija nije uspela da pogodi, a potom Jokić ponovo pogađa, 18:23.

I ČETVRTINA

10. minut - Raduljica pravi drugu ličnu, posle faula u napadu. Mlekavičijus pogađa oba penala, 11:23. Konačnooo trojka Bogdanovića, prva za Srbiju večeras, 14:23. Sjajna odbrana Bjelice, kraj prve četvrtine.

9. minut - Još jedna dobra odbrana našeg tima, Bjelica ponovo na liniji penala. Pogađa oba naš NBA as, 11:18. Litvanci se sve više muče u napadu, ali Bogdanović ne koristi to i promašuje trojku. Kazna stiže na drugoj strani novom trojkom, ovog puta Kuzminskasa!

8. minut - Raduljica odličan u odbrani, faul u napadu Valančijunasa. Na drugoj strani kratak Micić. Fantastična rola Bjelice, probio je pored Jankunasa i pogodio uz faul, a zatim i dodatno bacanje, 9:18.

7. minut - Problem za Srbiju, drugi faul za Jokića. Grigonis sa penala nastavlja svoju seriju, 5:17. Na drugoj strani Bogdanović ponovo polovičan, 6:17. Nova bacanja za Litvaniju, Valančijunas pogađa samo jedno, 6:18. Jokić se izborio za slobodna bacanja, publika u ekstazi. Igrač Denvera nažalost oba promašuje.

6. minut - Neverovatni Grigonis nastavlja da puni trojkama naš koš, Litvanija na ogromnih 3:15. Konačno prekidamo seriju gostiju, kombinacija Micića i Bogdanovića, 5:15. 

RepublikaFoto: Starsport
Tokom intoniranja himne "Bože pravde"

5. minut - Lep napad Litvanije, Sabonis lagano pogaađa, Litvanija na +9, 3:12. Posle tajm-auta na terenu se pojavio i Nikola Jokić, ali odmah pravi faul u napadu. Uspeli smo konačno da se odbranimo. Lep jnapad Srbije, ali Lučić promašuje trojku.

4. minut - Mučimo se u napadu, a Grigonis sve to koristi, pa novim poenima vodi Litvaniju na 3:10. Još jedan loš napad Srbije. Na drugoj strani težak promašaj Valančijunasa, a onda brzopleti Lučić greši.

3. minut - Posle lošeg napada Srbije, nova trojka Grigonisa, 3:8. Bjelica ne uspeva da vrati. 

2. minut - Dobra odbrana Srbije, a zatim Bogdanović na liniji penala. Polovičan je bio Bogdan, 3:2. Na drugoj strani pogađa trojku Grigonis, 3:5.

1. minut - Prvi napad imaju gostujući košarkaši. Sabonis pogađa preko Bjelice, 0:2. Ipak, ubrzo uzvraća Jović posle ukradene lopte i poravnava na 2:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading