Rival Srbije na SP skratio spisak na 14 imena!

Autor:

Sport

11.08.2019

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor italijanske košarkaške reprezentacije Meo Saketi objavio je koja trojica igrača neće nastupati za „azure“ na Svetskom prvenstvu u Kini - sa spiska su „precrtani“ Andrea Ćinćarini i Rikartdo Moraskini iz Armanija, kao i Mikele Vitali iz Sasarija.

Košarkaši Italije

Spisak Italije sada broji 15 imena, a od sledećih igrača trojica se neće naći u sastavu koji će otputovati za Kinu:

Avudu Abas, Pjetro Aradori, Marko Belineli, Paul Biliga, Džef Bruks, Luiđi Datome, Amedeo Dela Vale, Arijel Filoj, Danilo Galinari, Alesandro Đentile, Danijel Heket, Nikolo Meli, Đampaolo Riči, Brijan Saketi, Amedeo Tesitori i Luka Vitali.

Italija se na Svetskom prvenstvu nalazi u grupi D, a rivali su joj selekcije Srbije, Angole i Filipina. Mečevi te grupe održavaće se u Fošanu.

Italijani će pripreme za predstojeći Mundobasket nastaviti prijateljskom utakmicom protiv Venecuele, a onda nastupaju na tradicionalnom Akropolis kupu, gde će pored domaće selekcije Grčke nastupiti još i reprezentacije Srbije i Turske.

Poslednji put na velikim takmičenjima Italijani su medalju uzeli 2004. godine - tada su košarkaši pod vođstvom trenera Karla Rekalkatija došli do srebra na Olimpijskim igrama u Atini.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading