TEO NE IDE NA MUNDOBASKET

Autor: Ilija Momčilović

Sport

12.08.2019

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crne slutnje su se, nažalost, obistinile: kapiten košarkaške reprezentacije Srbije Miloš Teodosić (32) propustiće Svetsko prvenstvo u Kini, koje je na programu od 31. avgusta do 15. septembra!

RepublikaFoto: Starsport
Miloš Teodosić i Aleksandar Đorđević

Svima je u Štark areni u šestom minutu pripremne utakmice Srbija-Litvanija (72:68) zastao dah kada se Teodosić požalio na povredu. Nažalost, kako je utvrđeno detaljnim pregledima, Miloš je povredio tetivu sa kojom je već kuburio 2017. godine po dolasku u NBA i početkom 2018. godine. Ovoga puta povreda plantarne fascije je daleko ozbiljnija, pošto je popularnom Teu pukao deo tetive i čeka ga duža pauza.

Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Zoran Sretenović (55) smatra da je odsustvo kapitena sa Svetskog prvenstva veliki udarac za naš nacionalni tim.

- Teo je kapiten i vođa, njegovo odsustvo biće veliki problem, kako zbog same igre tako i zbog liderskih sposobnosti van terena. Velika je šteta što se to desilo, nadam se da će se Miloš što pre oporaviti - ističe Sretenović.

Nekadašnji plejmejker naše reprezentacije, a sada uspešni trener svestan je da će momka rođenog u Valjevu dostojno pokušati da odmene njegove mlađe kolege Stefan Jović (28) i Vasilije Micić (25).

- Oba plejmejkera su spremna da igraju i odgovore zahtevima selektora Aleksandra Đorđevića. Vasa je imao sjajnu sezonu u Evroligi i Turskoj sa Efesom, dok je Jović bio odličan u Bajernu. Sale će sve to dobro da skocka i uklopi ih u reprezentaciju - optimista je Sretenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
alex

12.08.2019 06:56

Bolje za kompletni tim,zadnjih godinu dana nije nigde ni igrao tako da mislim da bi vise smetao nego bsto bi koristio reprezentaciji.Na mladjima svet ostaje on je svoje odigrao.